från sverige

Tillbaka

Här är finalisterna för Årets Kock 2019

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Press

Efter två intensiva dagar under kvalet till Årets Kock 2019 på Restaurangakademien i Stockholm står det nu klart vilka som gått vidare att tävla i finalen i höst.

Foto: Samuel Unéus

Under kvalets andra dag igår den 13 juni, lagade de sexton tävlande två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara. De testades även i råvarukännedom samt metod och handlag under både prepp och matlagning. De åtta kockar som fick högst total poäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning.

Här är finalisterna för Årets Kock 2019:

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Läs mer på Årets Kock

Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2019

Aktuellt

Hundägare vill ha hundmat med svenska råvaror

Familjeföretaget Magnussons hundmat var först ut med att ursprungsmärka hundmat med Från Sverige. Under vecka 4 träffar du dem på Från Sveriges instagram.

Frossa i svenska tulpaner på Tulpanens Dag!

Vem blir inte lycklig av tulpaner? Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!

En utmärkt God Jul & Gott Nytt År önskar vi dig!

Den goda måltiden står i centrum under jul och nyår och med svenska råvaror kan du laga all världens mat! Vi tar julledigt och önskar dig en utmärkt God Jul & Gott nytt år!