Här är finalisterna för Årets Kock 2019
Efter två intensiva dagar under kvalet till Årets Kock 2019 på Restaurangakademien i Stockholm står det nu klart vilka som gått vidare att tävla i finalen i höst.
Foto: Samuel Unéus
Under kvalets andra dag igår den 13 juni, lagade de sexton tävlande två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara. De testades även i råvarukännedom samt metod och handlag under både prepp och matlagning. De åtta kockar som fick högst total poäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning.
Här är finalisterna för Årets Kock 2019:
- Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
- Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
- Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
- Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
- Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
- Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Läs mer på Årets Kock
Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2019