från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Här är finalisterna för Årets Kock 2019

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Press

Efter två intensiva dagar under kvalet till Årets Kock 2019 på Restaurangakademien i Stockholm står det nu klart vilka som gått vidare att tävla i finalen i höst.

Foto: Samuel Unéus

Under kvalets andra dag igår den 13 juni, lagade de sexton tävlande två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara. De testades även i råvarukännedom samt metod och handlag under både prepp och matlagning. De åtta kockar som fick högst total poäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning.

Här är finalisterna för Årets Kock 2019:

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Läs mer på Årets Kock

Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2019

Relaterade inlägg

Lär dig mer om svensk havre

Havre odlas i alla våra regioner och det nordiska klimatet är perfekt för havren. Här kan du lära dig mer om odling av havre i Sverige och olika havreprodukter som märks med Från Sverige-märkningen.

Svenska Kocklandslaget 2022 Silver

Silvermedalj till Sverige i Culinary World Cup

Svenska Kocklandslaget tog hem en silvermedalj i Culinary World Cup 2022 i Luxemburg. Stort grattis från oss på Från Sverige — stolta partners!

Svenskproducerat fortsatt viktigt på julbordet

Höjda kostnader sätter djupa spår i svenskarnas julfirande. Svenskproducerat är fortsatt viktigt på julbordet enligt Livsmedelsföretagens julmatsundersökning.