från sverige

Tillbaka

Här är finalisterna för Årets Kock 2019

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Press

Efter två intensiva dagar under kvalet till Årets Kock 2019 på Restaurangakademien i Stockholm står det nu klart vilka som gått vidare att tävla i finalen i höst.

Foto: Samuel Unéus

Under kvalets andra dag igår den 13 juni, lagade de sexton tävlande två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara. De testades även i råvarukännedom samt metod och handlag under både prepp och matlagning. De åtta kockar som fick högst total poäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning.

Här är finalisterna för Årets Kock 2019:

  1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Läs mer på Årets Kock

Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2019

Aktuellt

Se vårt seminarie från Almedalen

Nu kan ni se filmen från vårt seminarie: Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat – varför är det så?

Prova recept från vår broschyr: Utmärkt Gott

Recept och inspiration på svenska råvaror. Testa exempelvis Från Sverige-drinken gjord på rabarber och rödbetor. Broschyren beställer du kostnadsfritt!

Allt fler köper svensk mat i affären

Sju av tio svenskar väljer helst svenskproducerad och efterfrågar även närproducerad mat i högre utsträckning visar en färsk Sifo-undersökning.