från sverige

Tillbaka

Häng med Gabriel på besök hos Gotlandsägg

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I andra avsnittet av programserien Från Sverige får du följa med Gabriel till en av Sveriges största äggproducenter – Gotlandsägg på Gotland. Det blir även ett besök hos Gotlandsäggs pannkaksproduktion där det görs 11 000 Från Sverige-märkta pannkakor i timmen.

Magnus Bolin, vd Gotlandsägg visar Gabriel, Sveriges mästerkock 2019, runt på anläggningen.

Hur många ägg äter vi i genomsnitt om året? Hur stor skillnad är det mellan äggstorlekarna? Vad är det som avgör om ett ägg blir vitt eller brunt? Och vad händer med de ägg som inte kan säljas? Allt detta får du svar på i andra avsnittet av programserien Från Sverige på Gabriel Jonssons YouTube-kanal Ett Gott Land.

Gabriel delar också med sig av sitt recept på crêpes med kaneläpplen och kardemummaglass. Perfekt nu när den svenska äppelskörden är igång.

Mer från programserien Från Sverige

Avsnitt 1: Tänk på detta när du handlar! (Från Sverige Del 1) | Ett Gott Land
Recept från avsnitt 1: Ostpaj med brynt smör och havskräftor


Mer information

I programserien Från Sverige får du följa med när Gabriel djupdyker i produktion och förädling av Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter. Det blir även en hel del matlagning med tillhörande recept.

Läs mer om packeriet och pannkaksproduktionen hos Gotlandsägg.

Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, bor på Gotland tillsammans med sin sambo och labradoren Britta. Förutom mat är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intressen och det är även där han hittar inspiration till sin matlagning. Sedan Gabriel vann Sveriges mästerkock 2019 har han släppt sin egen kokbok ”Från jord till bord” och driver idag en egen blogg och matkanal på YouTube — Ett Gott Land.

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.