från sverige

Tillbaka

Häng med Gabriel på besök hos Gotlandsägg

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I andra avsnittet av programserien Från Sverige får du följa med Gabriel till en av Sveriges största äggproducenter – Gotlandsägg på Gotland. Det blir även ett besök hos Gotlandsäggs pannkaksproduktion där det görs 11 000 Från Sverige-märkta pannkakor i timmen.

Magnus Bolin, vd Gotlandsägg visar Gabriel, Sveriges mästerkock 2019, runt på anläggningen.

Hur många ägg äter vi i genomsnitt om året? Hur stor skillnad är det mellan äggstorlekarna? Vad är det som avgör om ett ägg blir vitt eller brunt? Och vad händer med de ägg som inte kan säljas? Allt detta får du svar på i andra avsnittet av programserien Från Sverige på Gabriel Jonssons YouTube-kanal Ett Gott Land.

Gabriel delar också med sig av sitt recept på crêpes med kaneläpplen och kardemummaglass. Perfekt nu när den svenska äppelskörden är igång.

Mer från programserien Från Sverige

Avsnitt 1: Tänk på detta när du handlar! (Från Sverige Del 1) | Ett Gott Land
Recept från avsnitt 1: Ostpaj med brynt smör och havskräftor


Mer information

I programserien Från Sverige får du följa med när Gabriel djupdyker i produktion och förädling av Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter. Det blir även en hel del matlagning med tillhörande recept.

Läs mer om packeriet och pannkaksproduktionen hos Gotlandsägg.

Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, bor på Gotland tillsammans med sin sambo och labradoren Britta. Förutom mat är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intressen och det är även där han hittar inspiration till sin matlagning. Sedan Gabriel vann Sveriges mästerkock 2019 har han släppt sin egen kokbok ”Från jord till bord” och driver idag en egen blogg och matkanal på YouTube — Ett Gott Land.

Aktuellt

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Nu underlättar Svenskmärkning för små företag att ursprungsmärka genom att sänka kontrollavgiften för de företag som har en årsomsättning på 0-9 miljoner kronor.