från sverige

Tillbaka

Hållbarhet på riktigt – vårt tema hos Martin & Servera

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

"Hållbarhet på riktigt" var temat på den programpunkt Svenskmärkning och KLS Ugglarps höll i på Martin och Serveras Smak- och inspirationsmässa i Umeå och Stockholm.

Martin & Servera, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist, höll en Smak- och Inspirationsmässa i Umeå den 1 november och i Stockholm den 6 november där Svenskmärkning och KLS Ugglarps deltog i programmet.

Använda hela djuret och Kött från Sverige

På scenen talade Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps, och Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning, om ”Hållbarhet på riktigt”. Moderator var Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken från radio och tv. Hållbarhet på riktigt handlar om att ta vara på hela djuret, minskar svinnet, om nötkött med kvalitet och biologisk mångfald som gynnas av betande djur. Jonas berättade om KLS Ugglarps arbete och Maria om bland annat märket Kött från Sverige och kriterierna för märkningen – född och uppfödd, förädlad och förpackad i Sverige.

Styckningsdelar av SRB

Vid sidan av scenen stod Anders Lundbladh, från KLS Ugglarps, och styckade en bakdel av en mjölkko av SRB-ras för att visa de olika nötdelarna. Publiken bjöds på ett utmärkt smakprov på flankstek tillagad av Mattias Larsson.

Svenskt kött hos Martin & Servera

Eftersom det är många som efterfrågar svenska produkter hos Martin & Servera kan deras kunder välja svenskt kött med märkningen Kött från Sverige. Det är ett led i Martin & Serveras arbete för att stödja svensk livsmedelsproduktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.


Mer information & bilder

Läs om KLS Ugglarps

Mer om Martin & Servera

Märket Kött från Sverige

 

Aktuellt

Festmeny med svenska råvaror på Dagligvarugalan

Det var en riktig feststämning när vinnarna tog emot sina priser under Dagligvarugalan. Från Sverige presenterade galamiddagens meny som bjöd på härliga svenska råvaror och smaker. Här är menyn!

Dagligvarugalans middag med råvaror Från Sverige

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Dagligvarugalan, och har glädjen att presentera en galamiddag av svenska råvaror för de nominerade butiksmedarbetarna i Blå Hallen.

Här är kockprofilerna i juryn för Årets Kock 2018!

En lång rad av Sveriges mest meriterade och prisade kockar sitter i juryn när Årets Kock 2018 koras på Kungl. Tennishallen i Stockholm den 28-29 september. Träffa oss i vår monter!