från sverige

Tillbaka

Hållbarhet på riktigt – vårt tema hos Martin & Servera

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

"Hållbarhet på riktigt" var temat på den programpunkt Svenskmärkning och KLS Ugglarps höll i på Martin och Serveras Smak- och inspirationsmässa i Umeå och Stockholm.

Martin & Servera, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist, höll en Smak- och Inspirationsmässa i Umeå den 1 november och i Stockholm den 6 november där Svenskmärkning och KLS Ugglarps deltog i programmet.

Använda hela djuret och Kött från Sverige

På scenen talade Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps, och Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning, om ”Hållbarhet på riktigt”. Moderator var Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken från radio och tv. Hållbarhet på riktigt handlar om att ta vara på hela djuret, minskar svinnet, om nötkött med kvalitet och biologisk mångfald som gynnas av betande djur. Jonas berättade om KLS Ugglarps arbete och Maria om bland annat märket Kött från Sverige och kriterierna för märkningen – född och uppfödd, förädlad och förpackad i Sverige.

Styckningsdelar av SRB

Vid sidan av scenen stod Anders Lundbladh, från KLS Ugglarps, och styckade en bakdel av en mjölkko av SRB-ras för att visa de olika nötdelarna. Publiken bjöds på ett utmärkt smakprov på flankstek tillagad av Mattias Larsson.

Svenskt kött hos Martin & Servera

Eftersom det är många som efterfrågar svenska produkter hos Martin & Servera kan deras kunder välja svenskt kött med märkningen Kött från Sverige. Det är ett led i Martin & Serveras arbete för att stödja svensk livsmedelsproduktion i syfte att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.


Mer information & bilder

Läs om KLS Ugglarps

Mer om Martin & Servera

Märket Kött från Sverige

 

Aktuellt

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Här är de åtta kockar som gick vidare i kvaltävlingen idag och därmed är finalister i Årets Kock 2018 den 28-29 september! Från Sverige – stolt leverantör till Årets Kock 2018.

Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Grattis säger vi till de 16 kockar som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen Årets Kock. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Här är dagens vinnare!

Nya detaljer på Svenskt Kötts styckningsscheman

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. På Svenskt Kötts nya styckningsscheman hittar du nyheter som spindelstek, St Louis-revben och tomahawk.