från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Grattis till kategorivinnarna i Årets Bonde 2022!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Stort grattis till kategorivinnarna i Årets Bonde! Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde, som hyllar Sveriges primärproducenter.

Här är kategorivinnarna i de 6 olika kategorierna i den nationella tävlingen Årets Bonde – som hyllar Sveriges primärproducenter. Vinnarna i de 6 kategorierna tävlar sedan om den prestigefyllda titeln Årets Bonde 2022 som kommer att avgöras den 22 november på Grand Hotel Mölle. Målet med Årets Bonde är att visa hela cirkeln, från jord till bord samt att involvera primärproduktionen och tydliggöra bondens roll i livsmedelskedjan – Restauranger, offentliga måltider och dagligvaruhandeln.

Kategorivinnare Årets Bonde 2022

Kategori Kött: Blackert Lantbruk AB, Skänninge

Kategori Frukt & grönt: Lilla Labäck, Lidköping

Kategori Spannmål och annan växtodling: Kryger Sverige AB

Kategori Mjölk: Nöbble gård AB, Rockneby

Kategori Fisk & skaldjur: Gutefisk Ekonomiska förening, Katthammarsvik

Kategori Ekologisk: Källunda gård, Sösdala

Stort grattis till kategorivinnarna!
Från Sverige önskar lycka till i finalen!

 


Mer information

Årets Bonde är ett initiativ med syfte att lyfta Sveriges primärproducenter och bidra till att öka efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Nyckelorden för Årets Bonde är Hållbarhet, Innovation och Matkvalitet.
Årets Bonde presenteras i samarbete med: Svenskmärkning med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Bergendahls Food, Event in Skåne, HS Certifiering, Höganäs kommun, Kramp, KRAV, Landshypotek Bank, LRF Skåne, Martin & Servera, MSC, Svenskt Sigill och SydGrönt.

Om Från Sverige-märkningen
Om svenska råvaror
Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige
Från Sverige sponsrar och samarbetar

 

Relaterade inlägg

ostfestivalen från sverige

Träffa Från Sverige & mejerierna på Ostfestivalen

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Här kan du läsa mer om vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!