från sverige

Tillbaka

Godare jul — med Från Sverige-resan i Land

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Jul handlar om tomtar, klappar och granar, men också förstås om mat. Från Sverige-resan ger sig ut i hela landet tillsammans med tidningen Land för att inspirera till mer svenskt på julbordet — då blir det godare.

Satsa på ett julbord med svenska råvaror. Från Sverige-resan i Land lyfter julmat Från Sverige. Foto: Istock, från publiceringen i Land.

Och vi lovar, du kan ha svenska råvaror till det allra, allra mesta – ja, kanske allt? Grädden till kolan och kanske till frestelsen på julbordet kan till exempel komma från Falköpings Mejeri, som gör god grädde för alla tillfällen. Sockret kommer från Dansukker som jobbar med svenskt strösocker och mjölet från Kungsörnen och äggen kommer givetvis från någon av de många svenska lokala producenterna – äggen ska vara svenska. Potatisen i frestelsen är förstås också svensk men det är mycket mer än så som kan vara svenskt på ett riktigt gott julbord.

Häng med och fira jul med på Från Sverige-resan i Land med svensk mat på alla julbord!


Mer information

Alla företag som ursprungsmärket med Från Sverige

Från Sverige-resan 2020 — länkar till stoppen på hela resan! 

 

 

Aktuellt

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Efter förra årets lyckade premiär har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in Från Sverige-veckorna vecka 38 och 39 2021! Låt märket jobba!

Så bjöds det in till Från Sverige-veckan 2020

Efter förra årets lyckade pilotvecka är det dags att boka in butiksaktiviteten Från Sverige-veckorna 2021. Så här såg det ut 2020 — nu är det dags att boka in 2021!

Svenska tomater året runt

Tomater året runt från Sveriges största odlare

Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!