från sverige

Tillbaka

Gabriel berättar mer om fördelarna med svenskodlat

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I tredje avsnittet av programserien Från Sverige får du lära dig mer om svenskodlade växter och blommor. Gabriel berättar mer om Från Sverige-märkta varor du kanske inte visste fanns och lagar tacos på svenska råvaror.

Titta efter märket Från Sverige när du köper växter och blommor så vet du att de är odlade, skördade eller hanterade, förpackade och kontrollerade i Sverige.

Det odlas inte bara livsmedel i Sverige utan även växter. Det finns många anledningar att välja svenskodlade växter. I tredje avsnittet av programserien Från Sverige berättar Gabriel om vilka fördelar det finns med att välja svenskodlat. Gabriel bjuder även på en variant av helgfavoriten tacos lagad på svenska råvaror.

Recept: Tacos på svenska råvaror

Mer från programserien Från Sverige

Avsnitt 1: Tänk på detta när du handlar! (Från Sverige Del 1) | Ett Gott Land
Recept från avsnitt 1: Ostpaj med brynt smör och havskräftor

Avsnitt 2: Besöker Äggproducent och Pannkaksfabrik | Ett Gott Land
Recept från avsnitt 2: Crêpes med kaneläpplen och kardemummaglass


Mer information

programserien Från Sverige får du följa med när Gabriel djupdyker i produktion och förädling av Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter. Det blir även en hel del matlagning med tillhörande recept.

Läs mer om utmärkta svenska växter

Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, bor på Gotland tillsammans med sin sambo och labradoren Britta. Förutom mat är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intressen och det är även där han hittar inspiration till sin matlagning. Sedan Gabriel vann Sveriges mästerkock 2019 har han släppt sin egen kokbok ”Från jord till bord” och driver idag en egen blogg och matkanal på YouTube — Ett Gott Land.

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.