från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige reser vidare i Land under 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

För tredje året i rad samarbetar ursprungsmärkningen Från Sverige med tidningen Land för att inspirera, stötta och bidra till utveckling av svenska råvaror, livsmedel och växter. Samarbetet, som går under namnet Från Sverige-resan, utvecklas under 2022 ytterligare och tar sig nya uttryck.

Pressnyhet 2022 01 11. 

2020 rullade den första Från Sverige-resan ut i tidningen Land och de senaste två åren har stora delar av Sverige fått presentera sina lokala smakvarianter i tidningen och många producenter som använder ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har fått berätta om sina produkter. Artikelserien Från Sverige-resan har också visat upp svenska matinnovationer, svenska växter och svenska specialiteter och när den nu rullar vidare för tredje året så blir det med lite nya vinklar.

– Med Från Sverige-resan vill vi fortsätta dela inspiration och kunskap om svenska råvaror, livsmedel och växter. Vi vill visa på bredd, lokala specialiteter, innovationer och svenska mervärden. Vi vill även lyfta de företag som ursprungsmärker och det nytänkande som svenska lantbrukare, livsmedelsföretag och dagligvaruhandeln arbetar med. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Land, som når ut till intresserade läsare i hela Sverige, säger Ulrika Ekström, vd för Svenskmärkning AB.

– Under 2022 kommer vi presentera artiklar om många olika matföreteelser, göra nedslag hos en del enskilda producenter och titta extra på svenska korvar och ostar från hela Sverige och hur de påverkar det lokala näringslivet. Vi kommer också presentera lokal mat från flera regioner men vilka områden som står i tur får vi än så länge hålla hemligt, säger Joel Linderoth, chefredaktör på tidningen Land.

Den första artikeln kommer i januari och sedan fortsätter Från Sverige-resan under hela 2022. Du kan läsa artiklarna både i den tryckta upplagan och på Land.se
Idag är drygt 11.000 produkter från drygt 210 företag godkända för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.


Mer information

Från Sverige-resan i Land — länkar artiklarna för 2020 och 2021 

Landpodden: Mat från Sverige – därför är det viktigt
Lyssna till tredje avsnittet där Ulrika Norvell, kvalitetsansvarig på Svenskmärkning AB, och Joel Linderoth, chefredaktör på tidningen Land, pratar om sommarmat.


Foto: Joel Linderoth

 

Relaterade inlägg

5 enkla knep: Så får du tulpanerna att hålla längre

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här hittar du sex enkla och praktiska knep på hur du lyckas.

svenskodlade tulpaner

Nu är det högsäsong för svenskodlade tulpaner

Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!

svensk oxfilé

Oxfilé till nyår? Här är allt du behöver veta!

Ska du servera oxfilé till nyårsafton? Här nedan kan du ta del av vad du ska tänka på när du väljer oxfilé och hur du tillagar den på bästa sätt.