från sverige

Tillbaka

Från Sverige på Falköpings nya laktosfria mjölkdryck

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Falköpings Mejeri lanserar idag sin nya laktosfria mjölkdryck i 1,5 liters förpackning under varumärkena Falköpings Mejeri och Grådö Mejeri. Försäljningen sker i dagligvaruhandeln i Falköpings och Grådös regionala områden. På förpackningarnas kan konsumenterna läsa om ursprungsmärkningen Från Sverige på 6 olika baksidor.

Falköpings Mejeri utökar sin produktportfölj inom laktosfritt, som har en positiv utveckling på den svenska dagligvarumarknaden.

— I samband med lanseringen kommer vi gemensamt med Svenskmärkning profilera baksidorna med information om märkningen Från Sverige. Förhoppningen är så klart att så många kunder som möjligt väljer det svenska. Vi alla måste värna om den svenska livsmedelsproduktionen, det svenska jordbruket och vår självförsörjningsgrad. Sedan måste jag säga att vi har en mycket bra produkt givetvis, säger Patrick Kunst, försäljningschef på Falköpings Mejeri.

— Att berätta om Från Sverige-märkningen på Falköpings Mejeris nya laktosfria mjölkdryck är verkligen roligt! Mjölkbaksidor är etablerade informationsbärare och därmed en utmärkt plats att visa märkningens kriterier och påminna om att titta efter Från Sverige-märket, som gör det enkelt att välja svenskt i butiken, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Kontaktuppgifter för mer information

Patrick Kunst, Falköpings Mejeri, 0703 00 53 02, [email protected]
Maria Forshufvud, Svenskmärkning, 072 741 64 90 [email protected] 

Ursprungsmärkningen Från Sverige används på råvaror, livsmedel och växter. Märket betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Mjölk var den första varan som bar märket Från Sverige i butikerna vid lanseringen av märkningen i april 2016.


Mer information

Läs om Falköpings Mejeri
Läs om Grådö Mejeri
Mejerivaror Från Sverige

 

Aktuellt

Nytt butiksmaterial visar vägen till Från Sverige

Under våren har vi utvecklat och testat ett nytt butiksmaterial för Från Sverige som gör det ännu enklare att hitta Från Sverige-märkta varor i butiken. Nu är det här!

Ljuvlig blåbärsdessert av Martin Moses, Årets Kock

Vad sägs om rårörda blåbär med blåbärsmousse, smörstekt bovetekaka och vispad gryngrädde efter recept av Martin Moses, Årets Kock 2019? Vi säger mums!

Nya styrelseledamöter till Svenskmärkning AB

I Svenskmärknings styrelse invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen sitter representanter från de tre ägarna LRF, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelsföretagen.