från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige-märkningen på Grüne Woche i Berlin

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Grüne Woche i Berlin den 20-29 januari 2023 är en av världens största konsumentmässor för lantbruk, livsmedel och trädgård. Jordbruksverket samordnar Sveriges deltagande på mässan med mål att stärka svensk export av ekologiska livsmedel. Besökaren träffar svenska företag och möts av ursprungsmärkningen Från Sverige — och exportmärket From Sweden för export inom EU — i den svenska montern.

20 svenska företag med fokus på ekologiska produkter visar upp sig för en nyfiken tysk publik och Från Sverige-märkningen är med. 

Jordbruksverket samordnar för fjärde året Sveriges deltagande på en av världens största konsumentmässor Grüne Woche i Berlin den 20-29 januari 2023. Målet för Sveriges deltagande 2023 är en stärkt export av ekologiska livsmedel.

Besökaren i den svenska montern träffar svenska företag och får information om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige på skyltar och i broschyrer. Från Sveriges exportmärke From Sweden används på produkter som lever upp till märkningens kriterier och exporteras till ett land inom EU. Några av de företag som ställer ut under Grüne Woche 2023 använder ursprungsmärkningen på sina produkter. Vilka företag det är som ställer ut ser du här

From Sweden-märket för export inom EU

Råvaror, livsmedel och växter som exporteras inom EU kan ursprungsmärkas med ursprungsmärket From Sweden. Märket From Sweden har samma kriterier som Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige och kan användas på råvaror, livsmedel och växter som uppfyller kriterierna. Läs mer här

Från Sverige tydliggör svenskt ursprung på eko och KRAV

Märket Från Sverige tydliggör det svenska ursprunget på bland annat ekologiska och KRAV-märkta produkter som är odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Det gör det enkelt att hitta och välja svenskproducerat i butiken. För de företag och butiker som vill underlätta ytterligare för konsumenten att hitta Från Sverige-märkta ekologiska och KRAV-märkta varor, finns det butiksmaterial att beställa. Butiksmaterialet visar både KRAV-märket och Från Sverige-märket. Välkommen att beställa butiksmaterial här.


Om Grüne Woche

Internationale Grüne Woche i Berlin är en av världens ledande konsumentmässor för lantbruk, livsmedel och trädgård och är därmed en viktig och central mötesplats för alla som arbetar inom mat- och turistnäringen. Mässan äger rum i januari månad varje år. Cirka 400 000 besökare årligen, varav ca 90 000 branschfolk och 3 100 journalister kommer för att provsmaka mat och dryck från hela världen. 2020 slogs rekord i antal företag och landspaviljonger som ställer ut på mässan med totalt 1 888 utställare från 72 länder. Den genomsnittlige besökaren spenderade samma år 134 Euro under sitt besök på mässan vilket gör det till en intressant testarena för produkter med exportpotential.


Statssekreterare Dan Ericsson, Jordbruksverket GD Christina Nordin med verksledning och Sveriges ambassadör Per Thöresson på besök på Grüne Woche.


Mer information

Jordbruksverket — Grüne Woche

Svenskt ekofokus på en av världens största matmässor — pressmeddelande Jordbruksverket

Broschyr om Från Sverige på fler språk

Om From Sweden-märket

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen

 

 

Relaterade inlägg

ostfestivalen från sverige

Träffa Från Sverige & mejerierna på Ostfestivalen

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Här kan du läsa mer om vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!