från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Från Sverige i samarbete med matkreatören Filip Poon

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Från Sverige startar ett samarbete med matkreatören Filip Poon för att sprida kunskap om vad Från Sverige-märket står för, visa på bredden av Från Sverige-märkta varor och inspirera fler till att laga asiatisk mat på svenska råvaror med enkla recept. Filip Poon slog igenom i Sveriges Mästerkock 2015 redan som 18-åring och driver idag en av Sveriges största mat- och receptkanaler på YouTube och TikTok.

Från Sverige startar ett samarbete med matkreatören Filip Poon för att sprida kunskap om vad Från Sverige-märket står för, visa på bredden av Från Sverige-märkta varor och inspirera fler till att laga asiatisk mat på svenska råvaror.

Svenska råvaror med asiatiska smaker

Filip Poon gör en längre Från Sverige-film på sin YouTube-kanal och tre kortfilmer på Instagram och TikTok. Dessutom bjuder han på recept lagade på svenska råvaror med asiatiska smaker. Recepten och tillhörande video publiceras även på Från Sveriges samtliga sociala medier och hemsida. Första avsnittet publiceras den 8 november.

– Att vi inleder ett samarbete med Filip Poon på hans kanaler känns självklart för oss då vi vet att många följer Filip för att få inspiration och kunskap när det kommer till matlagning. Nu ser vi fram emot att tillsammans lyfta de svenska råvarorna, säger Evelyn Berkeley, digital kommunikatör.

– YouTube har alltid varit den plattformen som jag vänt mig till för att hitta inspiration. När jag var yngre sträckkollade jag matvideos för att samla kunskap. För mig har det alltid varit enklare att se hur saker och ting går till i praktiken och jag har lärt mig otroligt mycket tack vare YouTube. Att i ett recept skriva den klassiska meningen ”stek biffen tills den får gyllene färg” är för mig ett väldigt oklart sätt att förmedla information, och man kan tolka det på så många olika sätt. Ska man steka biffen på låg eller hög temperatur, vad är gyllene färg och så vidare. säger Filip Poon.

– Svenska råvaror är viktiga för oss i Sverige. Inte minst för att det gynnar våra svenska producenter och bönder, utan även för att det gynnar oss själva – både i smak och klimatavtryck. På min kanal står maten i centrum, där inga frågor är dumma och där vi gemensamt växer som glada matlagare, fortsätter Filip Poon.

Märket Från Sverige gör det enkelt att välja svenskt

Med svenska livsmedel och råvaror som ingredienser är det lätt att laga mat från hela världen. De flesta recept kan du laga med svenska råvaror och krydda med härliga smaker som passar det du vill äta. Du kan också prova alternativ till olika råvaror, som att byta exempelvis vitt ris till havreris eller avokadon till gröna ärtor när du gör en guacamole. Vissa livsmedel har också utvecklats till svenska motsvarigheter, som grillost gjord på svensk mjölk.

Ursprungsmärkningen Från Sverige betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Om Filip Poon

Filip Poon slog igenom i Sveriges Mästerkock 2015 redan som 18-åring. Efter programmets slut erbjöds Filip jobb på en av jurymedlemmarnas restaurang. Kort därefter blev Filip antagen till det regionala kocklaget Stockholm Culinary Team. Tillsammans tog laget OS-guld 2016. Idag driver Filip en av Sveriges största mat- och receptkanaler på både YouTube och TikTok. Han är kokboksförfattare och syns även i TV-rutan. 

Om TikTok

TikTok är den ledande destinationen för korta mobilfilmer. TikToks mission är att inspirera till kreativitet och skapa glädje. 

Om YouTube

YouTube är en plattform för videodelning där användare kan skapa, ladda upp och titta på videor.


Här hittar du recepten av Filip Poon

Recept 1 – dumplings med baconfyllning


Mer information

Här kan du ta del av hela pressmeddelandet

Här hittar du Filip Poons YouTube-kanal

Filip Poon på TikTok och Instagram

Från Sverige sponsrar och samarbetar

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

ostproduktion

Så blir mjölk till ost – steg för steg

Att göra ost är en uråldrig metod för att ta tillvara och konservera mjölk. Tillverkningen av ost har utvecklats under historien, men grundprinciperna har varit detsamma i tusentals år. Här kan du lära dig hur ost blir till!

ostfestivalen 2023

Det här händer under Ostfestivalen 2023

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10–12 februari 2023. Läs mer här!

Från Sverige-märkningen på Grüne Woche i Berlin

Jordbruksverket samordnar Sveriges deltagande på Grüne Woche, där besökaren möter svenska företag i montern — Från Sverige-märkningen och From Sweden är med!