från sverige

Tillbaka

Från Sverige i programserie med Gabriel Jonsson

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Gabriel Jonsson, vinnare av Sveriges mästerkock 2019, inleder en programserie med ursprungsmärkningen Från Sverige. Under fyra veckor kan du följa programserien "Från Sverige" på Gabriels YouTube-kanal Ett Gott Land. På fredag den 21 augusti är det premiär!

Gabriel Jonsson

Gabriel, Sveriges mästerkock 2019, bjuder på kunskap, matlagning och godaste recepten lagade på svenska råvaror.

I programserien Från Sverige får du följa med när Gabriel djupdyker i produktion och förädling av Från Sverige-märkta råvaror, livsmedel och växter. Det blir även en hel del matlagning med tillhörande recept.

Recept från avsnitt 1: Ostpaj med brynt smör och havskräftor

Vad betyder Från Sverige-märket? Vad kan du som konsument tänka på när du handlar i butiken? Vilka regler gäller för livsmedel med många ingredienser? Och hur lagar man den godaste ostpajen med havskräftor?

Allt detta får du svar på i första avsnittet av programserien Från Sverige som släpps på redan nu på fredag den 21 augusti på Gabriels YouTube-kanal Ett Gott Land.

Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019

Gabriel Jonsson bor på Gotland tillsammans med sin sambo och labradoren Britta. Förutom mat är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intressen och det är även där han hittar inspiration till sin matlagning. Sedan Gabriel vann Sveriges mästerkock 2019 har han släppt sin egen kokbok ”Från jord till bord” och driver idag en egen blogg och matkanal på YouTube — Ett Gott Land.


Mer information

Ett Gott Land är en matkanal på YouTube där du får följa Gabriel Jonsson, vinnare av Sveriges mästerkock 2019. På kanalen får du ta del av receptvideos, gäster i köket, besök hos producenter, jaktäventyr och mycket mera.

Under hösten medverkar även Gabriel Jonsson i TV4s nya program Decenniets Mästerkock – en extrainsatt jubileumsprogram där tidigare vinnare i Sveriges mästerkock gör upp om vem som plockar hem den ärofyllda titeln. Premiär den 21 september 20:00 på TV4.

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.