från sverige

Tillbaka

Första kattmaten märkt med Från Sverige är här

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Nu kan även våra fyrfota familjemedlemmar som är katter ha glädje av ursprungsmärkningen, för nu finns den första Från Sverige-märkta kattmaten i butikerna.

Magnussons kattmat märks med Från Sverige och finns för både utekatter och innekatter.

Magnussons var först ut i djurmatskategorin att ansluta sin hundmat till ursprungsmärkningen Från Sverige. Nu lanserar de den första ursprungsmärkta, helsvenska kattmaten av svenska råvaror.

— Kattmaten är ugnsbakad med färskt, svenskt kött, färska ägg och grönsaker som levereras dagligen från lokala bönder till vår egen gård i Bro. Med upp till 70% färskt svenskt kött får kattmaten inte bara en hög proteinkvalitet utan har också en smak som faller den allra kinkigaste gourmet-kissen i smaken, säger Jonas Magnuson.

Magnussons är ett litet passionerat familjeföretag där farmors hängivenhet för djur och deras välmående har gått i arv.

— I familjen Magnusson har vi lagat hundmat i flera generationer, och det hela började med farmor Ulla som var en sann djurvän. Hon insåg snabbt att bra råvaror är A och O för en frisk benstomme, starka muskler och en skinande päls. Nu lagar vi både hundmat och kattmat och bönderna som levererar de högkvalitativa råvarorna till maten till oss är lika måna om djuren och miljön som vi, säger Jonas.


Mer information

Om familjeföretaget Magnussons

Magnussons är ett familjeföretag, där och allt började med farmor Ulla som var en sann djurvän. Mest var hon känd för sina magnifika Grand Danois, men innan hon började med hunduppfödning var hon något av en kattprofil. Tidigt 50-tal började hon föda upp Siameskatter hemma på Håbolund, ställde ut och engagerade sig i bildandet Sveriges Kattklubbars Riksförbund och blev en av de första ackrediterade domarna i Sverige. All hund- och kattmat tillagas på familjegården i Bro med fokus på högkvalitativa svenska råvaror. Läs mer och se sortimentet för Magnussons kattmat

Hundmat och kattmat märks med Från Sverige

Om ursprungsmärkningen Från Sverige

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?