från sverige

Tillbaka

Förkorva dig på Korvfestivalen i Göteborg!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

På fredag och lördag, den 11 & 12 oktober, har Korvfestivalen premiär i Göteborg. Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla Korvälskare så ta med dig dina vänner för en härlig dag. Märket Kött från Sverige är sponsor tillsammans med Svenskt Kött och LRF. Heja svensk korv!

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här strosar du runt och möter korvproducenter och deras produkter ihop med spännande och innovativa korvtillbehör och passande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover, med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig hem. En del utställare säljer även ”lättare” korvmåltider, så du gör bäst i att komma hungriga till Korvfestivalen!

Program på stora scenen

När korvbandet är klippt börjar ett omfattande program. Du får veta mer om de senaste Korvtrenderna och Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna. Det blir även debatter, prisutdelningar och mycket mer och Korvakademien är på plats. Under ledning av moderatorerna och tillika korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elfving presenteras ett gediget scenprogram. Hela programmet här

Korvskola: Gör egen korv med Taylor and Jones

Kursen i korvtillverkning lär dig grunderna för hur man tillverkar korv på ett brittiskt sätt, provsmakar lite korv, gå hem med 2,5 kg korv samt en bok om hur man gör korv. Kursen består av 6 deltagare och håller på i ca 1 timme. Info, pris & bokning här: Korvskola

Korvsafari – en upplevelse utanför det vanliga

Följ med på en guidad korvtur där du under ledning av en Korvexpert får lära dig mer om korvens historia och smaka på festivalens guldkorn. Info, pris & bokning här: Korvsafari

Korv & dryck – köp med favoritkorvarna hem!

Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just Korv och det finns allt från champagne och öl till alkoholfria alternativ för vuxna och barn. Utställare på plats!

Korv ska vara god och hållbar – märket Kött från Sverige

Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.
Därför är ursprungsmärkningen Från Sverige – med märket Kött från Sverige som används på kött och charkuterier, Svenskt Kött och LRF stolta sponsorer till Korvfestivalen 2019. i Stockholm och Göteborg.

Svenska mervärden på köpet
Mycket av det svenska köttet används i charkuterier som korv, och märket Kött från Sverige gör den enkel att hitta i butiken. På festivalen träffar du många företag som märker med Kött från Sverige och Från Sverige. Svenskt kött i korven är ett alldeles utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Och varför inte äta korven med ett korvbröd, senap, grönsaker eller andra svenskproducerade varor med ursprungsmärkningen Från Sverige? På köpet får du svenska mervärden.

Titta efter märket Kött från Sverige när du väljer korv!

Kom och säg hej till oss på Korvfestivalen!


Korvfestivalen i Göteborg

Eriksbergshallen
Maskingatan 11, 417 64 Göteborg. Hitta till Eriksbergshallen.

Datum & öppettider
Fredag 11 oktober kl. 11 – 20.
Lördag 12 oktober kl. 10 – 18.

Korvfestivalen biljetter – läs mer och köp här!

 

Aktuellt

Anrika Mando i Malmö – nu på vår Instagram

Mando Steakhouse har under lång tid lyft det svenska köttet på restaurangen och använder nu märkningen Kött från Sverige. Följ dem på Från Sveriges Instagram nästa vecka!

Ny äggrapport djupdyker i proteinets uppbyggnad

Fredag 11 oktober firas Äggets Dag, eller World Egg Day, världen över. Ägg är gott, hållbart producerat och innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver.

Svensk honung – titta efter märket Från Sverige

När du vill köpa honung med svenskt ursprung ska du titta efter ursprungsmärket Från Sverige när du handlar i butiken. Ordet honung är skyddat genom ett EU-direktiv.