från sverige

Tillbaka

Förkorva dig på Korvfestivalen i Göteborg!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

På fredag och lördag, den 11 & 12 oktober, har Korvfestivalen premiär i Göteborg. Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla Korvälskare så ta med dig dina vänner för en härlig dag. Märket Kött från Sverige är sponsor tillsammans med Svenskt Kött och LRF. Heja svensk korv!

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här strosar du runt och möter korvproducenter och deras produkter ihop med spännande och innovativa korvtillbehör och passande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover, med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig hem. En del utställare säljer även ”lättare” korvmåltider, så du gör bäst i att komma hungriga till Korvfestivalen!

Program på stora scenen

När korvbandet är klippt börjar ett omfattande program. Du får veta mer om de senaste Korvtrenderna och Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna. Det blir även debatter, prisutdelningar och mycket mer och Korvakademien är på plats. Under ledning av moderatorerna och tillika korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elfving presenteras ett gediget scenprogram. Hela programmet här

Korvskola: Gör egen korv med Taylor and Jones

Kursen i korvtillverkning lär dig grunderna för hur man tillverkar korv på ett brittiskt sätt, provsmakar lite korv, gå hem med 2,5 kg korv samt en bok om hur man gör korv. Kursen består av 6 deltagare och håller på i ca 1 timme. Info, pris & bokning här: Korvskola

Korvsafari – en upplevelse utanför det vanliga

Följ med på en guidad korvtur där du under ledning av en Korvexpert får lära dig mer om korvens historia och smaka på festivalens guldkorn. Info, pris & bokning här: Korvsafari

Korv & dryck – köp med favoritkorvarna hem!

Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just Korv och det finns allt från champagne och öl till alkoholfria alternativ för vuxna och barn. Utställare på plats!

Korv ska vara god och hållbar – märket Kött från Sverige

Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.
Därför är ursprungsmärkningen Från Sverige – med märket Kött från Sverige som används på kött och charkuterier, Svenskt Kött och LRF stolta sponsorer till Korvfestivalen 2019. i Stockholm och Göteborg.

Svenska mervärden på köpet
Mycket av det svenska köttet används i charkuterier som korv, och märket Kött från Sverige gör den enkel att hitta i butiken. På festivalen träffar du många företag som märker med Kött från Sverige och Från Sverige. Svenskt kött i korven är ett alldeles utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Och varför inte äta korven med ett korvbröd, senap, grönsaker eller andra svenskproducerade varor med ursprungsmärkningen Från Sverige? På köpet får du svenska mervärden.

Titta efter märket Kött från Sverige när du väljer korv!

Kom och säg hej till oss på Korvfestivalen!


Korvfestivalen i Göteborg

Eriksbergshallen
Maskingatan 11, 417 64 Göteborg. Hitta till Eriksbergshallen.

Datum & öppettider
Fredag 11 oktober kl. 11 – 20.
Lördag 12 oktober kl. 10 – 18.

Korvfestivalen biljetter – läs mer och köp här!

 

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.