från sverige

Tillbaka

Träffa oss i Almedalen – varannan tugga svensk

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Missa inte det spännande seminariet under Almedalsveckan: Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå är bara varannan tugga svensk mat - varför är det så?

Ses vi på Almedalsveckan i år? Maria Forshufvud, VD, och Ulrika Norvell, Kvalitetsansvarig, finns på plats under veckan.

Hör gärna av dig till oss
Maria 072-741 64 90
Ulrika 070-942 53 71

Välkommen på seminariet den 4 juli!


Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat – varför är det så?

Att välja mat med ursprung från Sverige är bra utifrån flera perspektiv. För klimatet, för Sveriges tillväxt, fler jobb, högre självförsörjningsgrad, men också för hälsa och välmående. Trots rekordhögt förtroende från svenska konsumenter är nästan varannan tugga importerad mat. I Sverige är vi bäst i klassen på hållbar odling och matproduktion och maten med svenskt ursprung har många positiva mervärden. Mätningar visar också på ett rekordhögt förtroende från svenska konsumenter.

Men, det finns hinder på vägen från bondens jord till våra matbord.
Välkommen till ett seminarium med fokus på hållbara lösningar, nya samarbeten och initiativ för att möta framtidens utmaningar och med målsättning att tillsammans skapa förutsättningar för mer svensk mat på våra matbord.

Medverkande:

  • Maria Gardfjell, Förste vice ordförande, (MP) Miljö- och jordbruksutskottet
  • Marcus Wahlgren, Butikschef, Stora Coop Visby
  • Sara Fröhling Lind, Expert konsumtion och livsstil, Ungdomsbarometern
  • Anders Högberg, Public Affairs Manager, Orkla
  • Sara Berger, VD, SydGrönt
  • Maria Forshufvud, VD, Svenskmärkning AB
  • Lovisa Madås, Moderator, AGFO

När? 4 juli 2019 12:15 – 13:00
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1

Läs mer om seminariet här!

Är du inte i Almedalen? Följ vårt seminarium ändå!
Vi finns live via https://www.facebook.com/Oresundshuset/ med start kl 12.15 torsdagen den 4 juli.

Aktuellt

Här är finalisterna i Dagligvarugalan 2019!

Efter flera månaders juryarbete har nu finalisterna utsetts i Dagligvarugalan, branschens stora årliga prisgala.

Svensk produktion måste öka

IPCC-rapporten har startat allvarlig diskussion. Det är dock viktigt att belysa hur duktiga svenska bönder är på hållbar produktion av livsmedel.

Gårdsfisk från Sverige

Ungefär 75% av fisken vi äter i Sverige är importerad – det vill Gårdsfisk ändra på.
Deras vision är att producera världens mest hållbara fisk och de var först ut med ursprungsmärket Från Sverige på fisk