från sverige

Tillbaka

Köp svenska växter och stötta svensk odling

Publicerad Företag Konsument

Våren är den viktigaste försäljningsperioden för våra trädgårdsmästare och deras växthus är nu fyllda med blommor och växter. Coronavirusets spridning slår mycket hårt mot svensk tulpan- och växtodling och ingen vet hur länge situationen kommer att hålla i sig.

Blomsterfrämjandet och ursprungsmärkningen Från Sverige i samarbete.

Vi vill att alla ska kunna få njuta av svenska tulpaner och prydnadsväxter även när krisen är över. Som läget är nu har de svenska odlarna det tufft, och du kan vara med och hjälpa till att stötta branschen så att det finns svenskodlade växter kvar på marknaden nästa år. Varje bukett och blomma – till dig själv, familjen, vännerna eller ensamma grannen är viktig. Så när du bunkrar toalettpapper och pasta, plocka även med en bukett tulpaner eller en annan svenskodlad växt!

Det här kan du göra för att stötta

  • Är du frisk och symtomfri – gå ut och handla svenskodlade tulpaner, blommor och växter så länge myndigheterna inte avråder.
  • Kan du inte besöka en butik, handla på nätet eller ring till din butik och fråga om de kan köra hem varorna.
  • Fråga efter svenskodlade växter och titta efter ursprungsmärkningen Från Sverige.
  • Om du handlar åt någon äldre eller sjuk person, överraska genom att även ta med en bukett tulpaner eller en kruka med vårblommor.
  • Är det någon du inte kan besöka, skicka istället blommor via bud. Säg att du önskar svenskodlade.
  • Dela gärna detta budskap — tack på förhand!

Mer information

Läs mer om utmärkta svenska växter

Fakt och inspiration hos Blomsterfrämjandet

Blomsterfrämjandet:

Pressmeddelande: Högsäsongen nalkas för svenska prydnadsväxtodlare, men Corona hotar försäljningen

Pigga upp dig med vårens växter

 

Aktuellt

ICA lyfter svenska växter med Från Sverige-skyltning

Den här våren behöver svenska odlare och deras växter och blommor extra uppmärksamhet från butiker och kunder. ICA tar initiativet att skylta mer med Från Sverige.

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Den starka, positiva utvecklingen för Från Sverige-märkningen gör att licensavgiften sänks den 1 juli 2020. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter.

Örtstekt lammrostbiff à la Martin Moses, Årets Kock

Svenska råvaror ligger Martin Moses, Årets Kock 2019, varmt om hjärtat. Här är hans recept på örtstekt lammrostbiff med rostad blomkål och krämigt matvete att njuta av i påsk.