Kockarna uttagna till kvaltävlingen i Årets Kock
Första uttagningen till tävlingen Årets Kock 2021 presenterades idag på Restaurang Aira och presenterades av juryordförande, Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB. Här är namnen på de 24 kockar som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock!
Andreas Stenberg, VD för Årets Kock och Tommy Myllymäki, juryordförande Årets Kock 2021.
Pressmeddelande Årets Kock 2021 05 25
Första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet, i Örnsköldsvik, Malmö och Stockholm. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande, Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni på Stockholms- hotell & restaurangskola. Finalen i Årets Kock sker sedan den 16 september.
Här är de 24 som går vidare till kvaltävlingen
Av 53 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Magnus Åkerström, Teaterbaren i Stockholm
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Patrik Lundström, Toftaholm Herrgård, Ljungby
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Staffanstorp
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
William Brittsjö, Ricordi, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Göteborg
Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, Göteborg
Gustav Leonhardt, Agrikultur, Stockholm
Christian Siberg, Omaka, Stockholm
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
John Persson, Restaurang Jord, Linköping
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Anders Isaksson, Compass Group, Stockholm
Khalid El Kasimi, Oljebaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Louise Johansson, Luckan & Lådan, Göteborg
Oskar Persson, 2:a våningen by CB, Stockholm
David Forsman Törnkvist, Hällsnäs Hotell & Restaurang, Västkust
Nicolina Karlsson, MJ’s, Malmö
Mattias Göransson, Barsebäck Golf & Sport Resort, Malmö
— Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det är verkligen roligt att se så många bra tävlingsbidrag. Det har inte varit en lätt uppgift för juryn att utse de 24 bidrag som idag har gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2021.
I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar men också andra personer med gastronomisk kompetens
Årets Kocks av tre tävlingsfaser
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
För mer information:
Tommy Myllymäki, juryordförande Årets Kock, [email protected]
Andreas Stenberg, VD Årets Kock, [email protected] telefon 070-924 21
Stort grattis och lycka till önskar vi på Från Sverige!
Mer information
Årets Kock har format svensk matkultur sedan 1983 med uppgiften att leda svensk gastronomi in i framtiden. De vill skapa en matkultur som utvecklar och utmanar förväntningar och baseras på ett hållbarhetstänk för bransch och planet. Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gör upp om segern. Till Årets Kock
Från Sverige stolt samarbetspartner med Årets Kock
Från Sverige sponsrar och samarbetar