från sverige

Tillbaka

Årets Kock – kockarna i kvaltävlingen uttagna!

Publicerad Företag Konsument

Idag blev första uttagningen inför Årets Kock 2020 klar – här är de 24 kockarna som går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. Grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!

Årets Kock

Tom Sjöstedt, tävlingsledare och Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2020. Pressmeddelande Årets Kock 2020 05 18.

Idag har första uttagningen till Årets Kock 2020 genomförts på Aira i Stockholm. Juryordförande, Tommy Myllymäki, med jury har utsett de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.

Grattis till kockarna som går vidare till kvaltävlingen!

Av 68 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen.

1. Marcus Bremdal – Konstnärsbaren, Stockholm
2. Adam Nilsson – Konstnärsbaren, Stockholm
3. Liselott Karlsson – Restaurang Hybrid, Stockholm
4. Mattias Jönsson Caesar – På skissernas, Lomma
5. Mikael Feuk – Gastro Gaspari, Flyinge
6. Sonny Tapper – Aveqia, Stockholm
7. Magnus Åkerström – Stadshuskällaren, Stockholm
8. Ludwig Tjörnemo – Unilever AB
9. Jessie Sommarström – Urban Deli, Stockholm
10. Martin Karlsson – Grenna Hotell, Gränna
11. Andreas Jerrhag – Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
12. Henric Herbertsson – SK Mat & Människor, Göteborg
13. Emelie Nielsen – Restaurang KRUBB, Töreboda
14. Christian Siberg – Omaka, Stockholm
15. Martin Anneflod – Spiseriet, Göteborg
16. Joakim Kjaerkner – Brasserie du Sud, Ystad
17. Lisa Lönner Pulkkinen – Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
18. Luqaz Ottosson – Restaurang ROT, Gotland
19. Niklas Ekholm – Hackholmssund Konferens, Bro
20. Jesper Jakobsson – Restaurang Bhoga, Göteborg
21. Ola Wallin – Kroken och Bloom, Göteborg
22. Jesper Westermark – Allegrine, Stockholm
23. Matilda Ewaldh – Skärets krog, Smögen
24. Emil Petzén – Halmstad Golfklubb, Halmstad

”Hög gastronomisk nivå”

— Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av: Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik),Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).

Om Årets Kock-tävlingen

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Finalen i Årets Kock sker i september.


Mer information

Till Årets Kocks pressmeddelande
Från Sverige stolt samarbetspartner till Årets Kock

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.