från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Fisk och skaldjur klart för märkning

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

Både odlad och vildfångad fisk och skaldjur kan nu ansöka om märkningen Från Sverige. Odlad omfattar både land och vattenbaserade odlingssystem, medan vildfångad fisk och skaldjur avser både svenska insjöar och kustvatten som angränsar till Sverige. Yrkesfiskarlicens och svenskregistrerade båtar krävs, och fångsten ska vara landad i svenska hamnar.

Läs mer i Regelverket

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.