från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Fira kanelbullens dag med utmärkta kanelbullar!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under kanelbullens dag den 4 oktober säljs ca 7 miljoner kanelbullar varje år! Extra goda blir bullarna när du kan vara säker på att de är bakade på svenska råvaror. Ska du baka själv med ägg, smör, mjöl, socker och mjölk så titta efter märket Från Sverige när du handlar. Och om du inte vill baka själv hittar du Från Sverige-märkta kanelbullar i frysdisken.

kanelbullar

Kanelbullens dag – årets höjdardag för Findus frysta

Inför Kanelbullens dag den 4 oktober går ugnarna varma i Findus bageri i Loftahammar där det bakas 23000 bullar i timmen vilket motsvarar 6 bullar i sekunden! Bullarna fryses direkt så att de behåller den färska nybakade smaken. Fördelen med Findus frysta kanelbullar är att du kan fram precis så många bullar du vill äta, vilket minskar matsvinnet. Findus kanelbullar säljs även i singelpack, packade en och en i små Finduspåsar.

kanelbullar

Här kan du läsa mer: Kanelbullens dag – årets höjdardag för Findus frysta


Sammansatt vara

Kanelbullar är ett gott exempel på en Från Sverige-märkt sammansatt vara. För att få märka ett sammansatt livsmedel måste det innehålla minst 75% svenskt. Om varan innehåller kött, mjölk, ägg, fågel, fisk eller skaldjur är det alltid utan undantag 100% svenskt. Produkten är också förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Det innebär att den största del av innehållet i den sammansatta matvaran är svenskt, men att det finns utrymme att märka produkter som inte helt och hållet består av svenska ingredienser, som kanelen i en kanelbulle!

Här kan du läsa mer om sammansatta varor


Baka själv med utmärkta råvaror

Ska du baka själv med ägg, smör, mjöl, socker och mjölk så titta efter märket Från Sverige när du handlar. Då kan du vara säker på att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Grundrecept kanelbullar

Kungsörnens hemsida hittar du grundrecept på kanelbullar och goda varianter inom denna underbara kategori. Baka och njut!

kanelbullar recept


Mer information

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Trygg och säker mat, producerad under goda förutsättningar

Relaterade inlägg

rotfrukter

Rotfrukter året runt – 9 utmärkta rotfrukter

Rotfrukterna är inte bara mättande och nyttiga, de är prisvärda och kan varieras i det oändliga. Läs mer och lär dig mer om 9 utmärkta rotfrukter!

Svenska_ägg

De svenska äggen – många mervärden på köpet

Att ägget är näringsrikt, hållbart och variationsrikt är bara några av många andra fördelar. Vi bad Marie Lönneskog Hogstadius på Svenska Ägg berätta mer.

Höstmeny med 98% svenskt vid Livsmedelsdagarna

Från Sverige ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021.