från sverige

Tillbaka

Festmeny med svenska råvaror på Dagligvarugalan

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Det var en riktig feststämning under Dagligvarugalans 10-årsjubileum i Blå Hallen när butiksmedarbetare, butiker och företag tog emot sina priser på scenen. Galamiddagens meny på svenska råvaror och svenska smaker bidrog till att kvällen blev både smakfull och god! Här är kvällens menyn!

Förrätten under Dagligvarugalan, med grönsaker från SydGrönt och svamp från Hällestad.

 

Som samarbetspartner till Dagligvarugalan var galamiddagen ett väl valt tillfälle att exponera Från Sverige för alla kompetenta butiksmedarbetare och samtidigt koppla märkningen i butiken till måltiden. Menyn skapades av Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus, restaurang Asplund och Nationalmuseum, tillsammans med Stadshusets Nobelkockar som även tillagade menyn, med köksmästare Gunnar Eriksson i spetsen. Menyn innehöll många kategorier av utmärkta svenska råvaror – vilka kan du se i menyn nedan.

Grattis alla vinnare!

Vi gratulerar samtliga nominerade och alla vinnare!  Vi hoppas galamiddagen av svenska råvaror föll er i smaken. Och tack att ni hjälper kunderna att hitta råvaror, livsmedel och växter Från Sverige i era butiker.


Meny Dagligvarugalan 2018

Flera företag som använder märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige var leverantörer av svenska råvaror till Dagligvarugalan.

Förrätt

Trädgårdssallad med ostcrème på Biskop® Premium 24 mån från Falköpings Mejeri, vid sidan serveras smörstekt svamp från Hällestad

Varmrätt

Rödvinsbrässerad oxbringa med källarrökt fläsk från Scans svenska gårdar serveras med svenskodlad syrad rödlök, kål i variation samt potatispuré med svartkål och pepparrot från SydGrönt

Dessert

Vaniljbavaroise med kompott på svenska äpplen från Äppelriket Österlen serveras med kanelglass och havresmulor

Leverantörer till galamiddagen:

Falköpings Mejeri  Med kärlek från Svenska gårdar
Hällestad Bara ekologisk svamp
Scan Smaken av Sverige.
SydGrönt  Från Svenska odlare. Till dig.
Äppelriket Österlen Svensk närodlat & gott


Dagligvarugalan – branschens stora galakväll

Under Dagligvarugalan står dagligvarubranschen medarbetare i fokus. Visionen är att lyfta branschen i hela landet och riktar strålkastarljuset mot alla kreativa, nytänkande och framgångsrika insatser som görs inom branschen. Galan hölls i Blå Hallen i Stockholms stadshus den 20 september. Läs mer om Dagligvarugalan, ett event av tidning Fri Köpenskap


Mer information

Läs mer om och se bilder på årets vinnare här –  Dagligvarugalan 2018

Mer om Från Sverige – stolt samarbetspartner till Dagligvarugalan 2018

Aktuellt

”Scan för svensk kvalitet i smak, hantverk, djuromsorg”

Under vecka 51, fram till uppesittarkvällen, tar Scan över Från Sveriges Instagram. Årets sista gäst tillverkar passande nog en massa god julmat, inte minst skinkor.

Julstjärnan – klimatsmart klassiker i nytt snitt

Den 12 december är julstjärnans dag och intresset för klassikern i vintertid växer. Förklaringen är nya färger och snittblommor och det finns mycket inspiration att hämta.

Gårdsfisk först ut med märket Från Sverige på fisk

Gårdsfisk är först ut med märket Från Sverige på fisk, och idag levereras de första märkta förpackningarna till handeln. Fisken kan köpas både förpackad och i fiskdisken.