från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Ostfestivalen 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du ost? Då är ett besök på Ostfestivalen absolut ett måste! Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 13–15 maj 2022. På Ostfestivalen har du möjlighet att träffa ostproducenter, provsmaka olika sorters ost, gå på ostsafari och upptäcka nya ostfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Ostfestivalen 2022.

ostfestivalen 2022

Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 13–15 maj 2022.


Ostfestivalen 2022

Snart är det dags för den åttonde upplagan av Ostfestivalen! Tre dagar fyllda av kunskap, inspiration och smakupplevelser där den svenska osten är i fokus. Ostfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 13–15 maj 2022 där du som besökare får ta del av ett unikt utbud av svensk ost från producenter i hela Sverige.

ostfestivalen 2022Halllista över Ostfestivalen och utställarna. Med reservation för eventuella ändringar.

Utöver utställare med ost finns så klart även passande tillbehör och dryck på plats. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen, seminarier och en rad olika ost– och dryckesprovningar.

För dig som vill lära dig mer om den svenska ostens historia, om de svenska ostproducenterna och hitta festivalens ostguldkorn – tipsar vi om att boka in dig på en ostsafari! Under ledning av en expert får du följa med runt på festivalen och höra om olika utställares historia samtidigt som ni provsmakar expertens favoritostar.

Här bokar du ostsafari


Svensk ost i fokus

All ost på Ostfestivalen är svenskproducerad, och bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Från Sverige eller Mjölk från Sverige. Märket betyder att mjölken kommer från svenska kor och att osten även är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

De utställare som märker med Från Sverige och Mjölk från Sverige som är på plats under Ostfestivalen är Falköpings Mejeri, Glada Bondens Mejeri, Gäsene Mejeri, ICA och Nablus Mejeri. Vi bad dem berätta mer om hur de jobbar med svensk ost, varför de ursprungsmärker och vad som händer i deras montrar under Ostfestivalen.

Här kan du läsa mer om utställarna som märker med Mjölk från Sverige och Från Sverige

På Ostfestivalen kan du prova och köpa med dig ostar från både små mejerier och stora producenter som märker med Från Sverige och Mjölk från Sverige.


Träffa Från Sverige på Ostfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Ostfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska ostens mervärden och värdet av att välja svensk ost i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Ostfestivalen och delta med en monter, medverkar i scenprogrammet med mer.

Ostfestivalen arrangeras på uppdrag av LRF, Lantbrukarnas riksförbund. LRF kommer finnas på plats under festivalen och prata om Svensk ost på Pizzan.


Praktisk information

Datum och öppettider

Fredag 13 maj kl. 15 – 21 (Branschtid kl. 13 – 15)
Lördag 14 maj kl. 10 – 18
Söndag 15 maj kl. 10 – 16

Plats

Münchenbryggeriet, Stockholm

Biljetter

Förköp: 180 kr.
I entrén i mån av plats: 200 kr
Barn <12 år, gratis i målsmans sällskap på söndagen.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Här köper du biljetter

Här bokar du ostsafari


Mer information

Köp din biljett till Ostfestivalen här

Här kan du läsa mer om utställarna på Ostfestivalen som märker med Mjölk från Sverige och Från Sverige

Läs mer om utmärkt ost för alla smaker

10 spännande fakta om svensk ost

Därför ska du välja svensk grillost

Från Sverige och Ostfestivalen i samarbete

Relaterade inlägg

Scans nya vegosortiment på svenska råvaror

Nu har Scans köttbullar och falukorv fått sällskap i butiken, då Scan lanserat ett nytt sortiment av vegetariska produkter. De nya vegoprodukterna från Scan är gjorda på svenska råvaror och märks med Från Sverige-märkningen. Vi bad Matilda Halléhn, kategorichef Scan, att berätta mer.

5 fördelar med att grilla svenskt

Äntligen är det grillsäsong! Nu är det viktigare än någonsin att välja svensk mat och dryck, så att vi kan välja svenskproducerat även imorgon. Här nedan har vi sammanfattat 5 fördelar med att svenskt.

Svenskmärkning finalist till Livsmedelspriset 2022!

Svenskmärkning är mycket stolta över av vara finalister för Livsmedelspriset 2022. Priset delas ut av Livsmedel i fokus och vinnaren koras på Livsmedelsdagarna i september.