från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Det här händer under Korvfestivalen 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du korv? Då är ett besök på Korvfestivalen absolut ett måste! Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 4–6 juni 2022. På Korvfestivalen har du möjlighet att träffa korvproducenter, provsmaka olika sorters korv och passande tillbehör samt upptäcka nya korvfavoriter att köpa med dig hem. Här nedan kan du läsa mer om vad som händer på Korvfestivalen 2022.

korvfestivalen 2022

Korvfestivalen arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 4–6 juni 2022.


Korvfestivalen 2022

Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare. Här möter du som besökare svenska såväl som internationella producenter, som bjuder på både nya och gamla korvklassiker, spännande och innovativa korvtillbehör tillsammans med passande dryck. Dessutom kan du som besökare ta del av ett gediget scenprogram på Från Sverige-scenen.

Bland utställarna finns flera företag som märker sina produkter med Kött från Sverige eller Från Sverige. Märket betyder att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Om en korv märkt med Kött från Sverige eller Från Sverige även innehåller ost kan du vara säker på att även osten i korven 100% svensk!

korvfestivalen hallskissHalllista över Korvfestivalen och utställarna. 

De utställare som märker med Från Sverige och Kött från Sverige som är på plats under Korvfestivalen är Gudruns, ICA, Lindvalls, Sorunda Korvfabrik, Specialchark, Stensåkra och Tistelvind.


Träffa Från Sverige på Korvfestivalen!

Från Sverige är stolt samarbetspartner till Korvfestivalen där vi vill uppmärksamma den svenska korvens mervärden och värdet av att välja svensk korv i butiken. Från Sverige-märkningen kommer vara på plats under Korvfestivalen och delta med en monter, medverka i scenprogrammet där vi kommer att presentera spännande färska siffror ur Korvrapporten 2022 med mer.


För att en korv ska kunna märkas med Kött från Sverige krävs det att köttet i korven är 100% svenskt och att korven dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Praktisk information

Datum och öppettider

Lördag 4 juni kl. 10 – 18 (Branschen välkomna kl. 10 – 10:30)
Söndag 5 juni kl. 10 – 18
Måndag 6 juni kl. 10 – 16

Plats

Münchenbryggeriet, Stockholm

Biljetter

Förköp: 180 kr.
I entrén i mån av plats: 200 kr
Barn <12 år, gratis i målsmans sällskap på måndagen.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Här köper du biljetter


Mer information

Köp din biljett till Korvfestivalen här

Läs mer om märket Kött från Sverige

10 fakta om korv – visste du det här om korv?

Lär dig allt om korv i Lilla Korvskolan

Från Sverige och Korvfestivalen i samarbete

Relaterade inlägg

Från Sverige-veckorna: Fazer, Nordzukker, Frödinge, Gäsene Mejeri!

Här berättar Fazer, Nordzukker, Frödinge och Gäsene Mejeri vad de gör i butiker och kommunikation under Från Sverige-veckorna 2023.

Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023

Pressmeddelande. För fjärde året samarbetar livsmedelsbranschen under Från Sverige-veckorna igång för att lyfta Från Sverige-märkt i butik och kommunikation. Nytt för i år är pilotprojektet Smaka på Från Sverige!

Info: Storsatsning under Från Sverige-veckorna 2023!

Nu drar Från Sverige-veckorna igång för fjärde året! Läs om aktiviteter, media och det nya pilotprojektet Smaka på Från Sverige som pågår den 18 september till 1 oktober.