från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Dagligvarugalan — nominera branschens hjältar!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Dagligvarugalan 2020 genomförs i år som ett digitalt event. Finalisterna presenteras den 25 augusti och vinnarna koras den 8 oktober som planerat, men digitalt. Se mer nedan.

Dagligvarugalan är branschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus. Ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt samarbetspartner och även detta år har vi glädjen att presentera en utmärkt galamiddag tillagad av svenska råvaror. Var med och utse årets finalister — nomineringen har nu öppnat och du vet väl att du kan nominera den verksamhet du själv är verksam i?

Dagligvarugalan 2020

Information från Dagligvarugalan 2020 08 12

”Vi är tyvärr tvungna att ställa in Dagligvarugalan den 8 oktober på Stockholms Stadshus, med hänvisning till regeringens påbud att begränsa folksamlingar till högst 50 personer. För oss som arrangör är säkerhet och hälsa av högsta prioritet. Vi följer nogsamt och möter rekommendationer och instruktioner från Folkhälsomyndigheten. Våra deltagares och partners hälsa och säkerhet är högsta prioritet.

Syftet med Dagligvarugalan är att lyfta branschens hjältar och är det något år som detta bör göras så är det i år. Men eftersom förutsättningar inte finns att genomföra galan, så vill vi ändå genomföra en prisutdelning digitalt. Juryarbetet med att utse årets finalister och vinnare är klart. Därför önskar vi att hålla vår tidsplan att presentera alla finalisterna den 25 augusti och sedan kora vinnarna den 8 oktober som planerat.

Vi hoppas att tillsammans få möjlighet att fortsätta samarbetet även i framtiden, vår förhoppning är att Dagligvarugalan 2021 kommer att kunna genomföras den 30 september i Stockholms Stadshus.”


Dagligvaruhandelns medarbetare i fokus

Dagligvarugalan är den stora galakvällen för dagligvarubranschen där alla duktiga medarbetare runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som i det tysta ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspireras till stordåd i köket och middagsbordet.

Galamiddag tillagad av utmärkta råvaror Från Sverige

När Blå Hallen i Stockholms Stadshus fylls av Dagligvarugalans finalister den 8 oktober 2020 har Från Sverige-märkningen ännu en gång glädjen att som stolt partner presentera galamenyn tillagad av svenska råvaror, laddade med svenska mervärden.

Menyn är även i år komponerad av Fredrik Eriksson, krögare på Nationalmuseum och Långbro Värdshus, tillsammans med Gunnar Eriksson, köksmästare på Stockholms Stadshus. Vad finalisterna serveras under galakvällen? Det avslöjar vi i september!

– Det är ett fint tillfälle att visa finalisterna bredden av svenska råvaror i detta festliga sammanhang. I vardagen är butiksmedarbetarna vana att se ursprungsmärket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Nomineringen till Dagligvarugalan har öppnat!

Nomineringen har nu öppnat och du vet väl att du kan nominera den verksamhet du själv är verksam i? Till Dagligvarugalans nominering 2020

 


Mer information

Läs mer om Dagligvarugalan här
Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap
Från Sverige: Dagligvarugalans meny 2019

Från Sverige-märkning i butik och på restaurang
Ursprungsmärkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Publicerat 2020 02 18

Relaterade inlägg

Stolt sponsor till Livsmedelsdagarna 2021

Livsmedelsdagarna 2021 har tema är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Från Sverige är stolt huvudsponsor.

Ekologisk svensk grillost

Svensk och ekologisk grillost från Falköpings Mejeri

Nu är den äntligen här! En svensk ekologisk grillost från Falköpings Mejeri, tillverkad av 100% svensk komjölk. Grillosten är märkt med Från Sverige och KRAV.

att grilla svenskt

5 goda skäl att grilla svenskt

Äntligen är det vår och grillsäsong är här! Visst känns det bra att veta var maten på grillen kommer ifrån? Vi har listat 5 goda skäl att grilla svenskt.