från sverige

Tillbaka

Bra att märka köttets ursprung på restaurang

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag Konsument Press

Den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige används redan idag av ett antal restauranger som enkelt och tydligt vill visa köttets ursprung för sina gäster.

– Redan idag används den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige av ett antal restauranger som enkelt och tydligt vill visa köttets ursprung för sina gäster. Frågan ”Var kommer köttet ifrån?” är ständigt återkommande och relevant från många restauranggäster och därmed även för restauranger och storkök som serverar det, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

– En viktig effekt av märkningen Kött från Sverige är just att den på ett enkelt sätt visar köttets ursprung. Märkningen har en hög trovärdighet baserad på de regler och kontroller som den vilar på – djuret är fött och uppfött i Sverige och köttet är både förädlat och förpackat här. Samtidigt innebär just märkets frivillighet bland annat att administration och komplicerade regelprocesser minimeras vilket gör det enklare att använda, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Märkningen Kött från Sverige används på kött och charkuterier och är en del av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Märkningen har funnits på marknaden i två år och har en hög kännedom – 8 av 10 känner till märkningen enligt YouGov, feb-18. Cirka 150 företag är anslutna till den frivilliga ursprungsmärkningen.


För mer information, kontakta

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB, telefon 072-741 64 90, [email protected]

Lotta Hovhammar, kommunikatör, Svenskmärkning AB, telefon 0709-95 78 82, [email protected]


Mer information

Bild och pressmeddelandet på Mynewsdesk

Regeringens pressmeddelande om ursprungsmärkning av kött på restaurang

Så fungerar märkningen Kött från Sverige för restauranger


Om Från Sverige

Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning som gör det enklare för konsumenten att hitta svenskproducerade produkter i butiken. Märket är gult och blått och får användas på livsmedel, råvaror och växter som producerats i Sverige och uppfyller Svenskmärkning AB kriterier: Råvaran ska vara odlad eller född och uppfödd i Sverige, och produkten ska vara förädlad och förpackad här. Det förtydligande märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och märket Mjölk från Sverige och Från Sverige används på mejerivaror. Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel, men även ett sätt att hjälpa till att säkra tillgången på svenska råvaror i framtiden.

Om Svenskmärkning AB

Svenskmärkning AB äger märket Från Sverige och utvecklar, förvaltar och kontrollerar användningen. Det är även Svenskmärkning AB som svarar för kommunikation och marknadsföring av märket. Initiativet till den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige kommer från Livsmedelsföretagen LI, Svensk Dagligvaruhandel och LRF, som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB.

 

 

Aktuellt

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Här är de åtta kockar som gick vidare i kvaltävlingen idag och därmed är finalister i Årets Kock 2018 den 28-29 september! Från Sverige – stolt leverantör till Årets Kock 2018.

Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Grattis säger vi till de 16 kockar som gått vidare till dag 2 i kvaltävlingen Årets Kock. Imorgon tävlar de om de 8 finalplatserna i Årets Kock 2018. Här är dagens vinnare!

Nya detaljer på Svenskt Kötts styckningsscheman

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. På Svenskt Kötts nya styckningsscheman hittar du nyheter som spindelstek, St Louis-revben och tomahawk.