från sverige

Tillbaka

Blomsterlandet blommar på Från Sveriges Instagram

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag Konsument Företag berättar

Blomsterlandet är en svensk butikskedja med 55 trädgårdsbutiker från Malmö i syd till Luleå i norr. De har ett brett sortiment som kommer synas på Från Sveriges instagramkonto under nästa vecka.

Blomsterlandets sortiment består av växter och tillbehör för hem och trädgård, som buketter, arrangemang och accessoarer både för vardagliga och festliga sammanhang.

Blomsterlandet väljer svenskodlat i så hög omfattning som möjligt. Därför ser de positivt på ursprungsmärkningen Från Sverige och använder märkningen såväl i butik som i reklamblad och annan kommunikation där de lyfter fram produkter från Sverige.

– Vi tycker att märkningen ” Från Sverige” är en tydlig och bra märkning för våra kunder. Det är viktigt att visa var produkterna kommer ifrån och vi är stolta över vårt långvariga samarbete med de svenska odlarna, säger Jan Larsson, VD på Blomsterlandet.

Förutom korta transporter och snabba leveranserna är det produkter av bra kvalité, som uppskattas av kunderna.

– Vi har under många år haft bra diskussioner med odlarna om hur vi gemensamt kan utveckla vårt sortiment och känner trygghet i hur våra produkter odlas genom att vi ofta kan besöka dem och kan säkerställa kvalité och att de produceras som vi kommit överens om, säger Jan Larsson.

Blomsterlandets inköp sker oftast direkt från odlaren utan mellanhänder och i möjligaste mån med svenskodlade växter från lokala odlare.

Under vecka 15 är Blomsterlandet gäster på Från Sveriges Instagram. 


Mer information

Läs mer om Blomsterlandet

Mer om svenska växter

Aktuellt

Magasin Svenskt lyfter svenska mervärden

Målet med Magasin Svenskt är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden. Ladda ned Magasin Svenskt här.

Äppelpaj på grillen – sommarens bästa efterrätt

Äppelpaj med svenska äpplen på grillen är en toppenavslutning på en skön sommarkväll. Visst är det perfekt att utnyttja grillvärmen när maten är klar och glöden är som bäst.

Märket Från Sverige fyller 2 år idag!

Hurra! Idag är det två år sedan Från Sverige lanserades – det firar vi med förstås med tårta! Tack alla alla som är med och lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter.