från sverige

Tillbaka

Blomsterlandet blommar på Från Sveriges Instagram

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag Konsument Företag berättar

Blomsterlandet är en svensk butikskedja med 55 trädgårdsbutiker från Malmö i syd till Luleå i norr. De har ett brett sortiment som kommer synas på Från Sveriges instagramkonto under nästa vecka.

Blomsterlandets sortiment består av växter och tillbehör för hem och trädgård, som buketter, arrangemang och accessoarer både för vardagliga och festliga sammanhang.

Blomsterlandet väljer svenskodlat i så hög omfattning som möjligt. Därför ser de positivt på ursprungsmärkningen Från Sverige och använder märkningen såväl i butik som i reklamblad och annan kommunikation där de lyfter fram produkter från Sverige.

– Vi tycker att märkningen ” Från Sverige” är en tydlig och bra märkning för våra kunder. Det är viktigt att visa var produkterna kommer ifrån och vi är stolta över vårt långvariga samarbete med de svenska odlarna, säger Jan Larsson, VD på Blomsterlandet.

Förutom korta transporter och snabba leveranserna är det produkter av bra kvalité, som uppskattas av kunderna.

– Vi har under många år haft bra diskussioner med odlarna om hur vi gemensamt kan utveckla vårt sortiment och känner trygghet i hur våra produkter odlas genom att vi ofta kan besöka dem och kan säkerställa kvalité och att de produceras som vi kommit överens om, säger Jan Larsson.

Blomsterlandets inköp sker oftast direkt från odlaren utan mellanhänder och i möjligaste mån med svenskodlade växter från lokala odlare.

Under vecka 15 är Blomsterlandet gäster på Från Sveriges Instagram. 


Mer information

Läs mer om Blomsterlandet

Mer om svenska växter

Aktuellt

Torkan slår hårt – köp svenskt kött

Torkan slår hårt mot de svenska bönderna, grödor torkar bort, betena växer inte. Samverkan och samarbete är viktigt för att lösa foderbristen. Som konsument kan du påverka.

Laddat med svensk frukt och grönt på Instagram

Julistart med gästande SydGrönt på vårt Instagram. Sara Berger, vd, berättar om Sveriges största leverantör av svenskodlad frukt & grönt som ägs av 70 sydsvenska odlare.

Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Här är de åtta kockar som gick vidare i kvaltävlingen idag och därmed är finalister i Årets Kock 2018 den 28-29 september! Från Sverige – stolt leverantör till Årets Kock 2018.