från sverige

Tillbaka

Blomsterfrämjandets Tulpankonsert, Mix Megapol

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I söndags den 8:e mars var det internationella kvinnodagen och då bjöd Blomsterfrämjandet in till Tulpankonsert, en specialversion av Mix Megapol Unplugged på Abba the Museum. Konserten hölls i ett hav av svenska tulpaner, som sedan fick följa med konsertbesökarna hem. Från Sverige-märket var med.

tulpankonsert

Blomsterfrämjandets Tulpankonsert Mix Megapol Unplugged

I samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars arrangerade Blomsterfrämjandet tillsammans med Mix Megapol en tulpankonsert på Pophuset vid Abbamuséet i Stockholm. På scenen stod tre svenska stjärnor; Anna Bergendahl, Nea och Miriam Bryant. Det var en fantastisk show med svensk- och närodlade tulpaner från Ekerö i Stockholm tillsammans med härlig musik.

Två veckor innan konserten hade Blomsterfrämjandet och MixMegapol en tävling där radiolyssnare kunde nominera en kvinna som de tyckte var värd en tulpankonsert. Vinnarna presenterades sedan av Gry Forsell i direktsändning. Vinsten bestod i att få ta med sig en vän och komma på konserten. För de vinnare som inte bodde i Stocholm ingick även en övernattning på Abbahotellet. På plats fanns många olika konstellationer; dotter och mor, väninnor, äkta makar och arbetskamrater, samt Gry Forsell själv.

tulpankonsert

Tulpaner Från Sverige kring scenen på Abba-muséet

Scenen på Abba-muséet i Stockholm kläddes i svenskodlade tulpaner i regnbågens alla färger. Blomsterfrämjandet dekorerade lokalen och det blev en fröjd för både öron och ögon – och även för luktsinnet! När spelningen var över fick konsertgästerna dessutom ta med sig ett fång av alla färgglada tulpaner hem.

Med i tulpanhavet fanns Från Sverige-märket som en påminnelse om att titta efter märket på tulpaner och andra växter och blommor. Tulpaner och andra blommor och växter med märket betyder att de är odlade, skördade, förpackade och kontrollerade i Sverige.

Om artisterna och fler bilder i Blomsterfrämjandets blogg

tulpankonsert tulpankonsert


Mer information

Se gärna mer på Från Sverige Facebook

Blomsterfrämjandet

Om svenska växter

2020 03 11

Aktuellt

ICA lyfter svenska växter med Från Sverige-skyltning

Den här våren behöver svenska odlare och deras växter och blommor extra uppmärksamhet från butiker och kunder. ICA tar initiativet att skylta mer med Från Sverige.

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Den starka, positiva utvecklingen för Från Sverige-märkningen gör att licensavgiften sänks den 1 juli 2020. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter.

Örtstekt lammrostbiff à la Martin Moses, Årets Kock

Svenska råvaror ligger Martin Moses, Årets Kock 2019, varmt om hjärtat. Här är hans recept på örtstekt lammrostbiff med rostad blomkål och krämigt matvete att njuta av i påsk.