från sverige

Tillbaka

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vill du få tips om de bästa sommarkrogarna, barerna och caféerna – kompletterade med handplockade hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och adresser till lokala mat- och dryckesproducenter? Ta den digitala guiden White Guide Sverigesommar 2020 till hjälp! Den visar ett urval av lokala måltidsupplevelser och gastronomiska äventyr i hela landet.
Från Sverige-märkningen är med som samarbetspartner.

White Guide pressmeddelande den 26 juni 2020.

White Guide Sverigesommar 2020 visar vägen till lokal Gastronomi

White Guide presenterar Sverigesommar 2020 – en digital guide till lokala måltidsupplevelser och gastronomiska äventyr i hela landet. Här listas ett urval av de bästa sommarkrogarna, barerna och caféerna – kompletterade med handplockade hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och adresser till lokala mat- och dryckesproducenter.

Under hela sommaren, från juni till augusti, kompletteras guiden med nyheter, tips och nya recensioner. Initiativet genomförs i samarbete med LRF Lokal mat och dryck, Visit Sweden och Turistrådet Västsverige samt stöttas av ICA, Svenskmärkning med Från Sverige-märkningen, Electrolux Professional och Halebop.

25 landskapsguider och 15 cityguider

White Guide Sverigesommar 2020 innehåller 25 landskapsguider och 15 cityguider med över 300 lokala mat- och dryckesupplevelser att upptäcka på nära håll i sommar. Här hittas allt från småkakor i slottsmiljö till skaldjursplatåer på bryggor, bistroklassiker i rödmålade lador, cocktails på takterrasser, småplock, pizza och grillat på allt från innergårdar till stränder.

Guiden introduceras digitalt på whiteguide.com/sverigesommar2020 och kompletteras löpande med intressanta tips, nyheter och nya recensioner under vinjetten #sverigesommar2020 på whiteguide.com, i nyhetsbrev och sociala medier under hela sommaren. Initiativet är en del i White Guides långsiktiga ambition att hjälpa matintresserade gäster att hitta rätt i ett växande måltidsutbud, bidra till innovation och hållbar utveckling i besöksnäringen samt att just nu stötta en hårt drabbad bransch under rådande pandemi. Givetvis i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Upptäck lokala upplevelser denna speciella sommar

– Vi vill uppmuntra semesterfirare att upptäcka lokala upplevelser denna speciella sommar. Sverige har ett fantastiskt utbud, från små hantverksbagerier till sommarkrogar på mästarklassnivå – alla med genomgående hög kvalitet, och kreativiteten är stor trots utmaningarna just nu, säger Ami Hovstadius som projektleder initiativet för White Guide, och fortsätter:

– Genom sitt arbete verkar Sveriges krögare och caféägare som en slags ambassadörer för svenska råvaror i säsong. Vi hoppas med vår sommarguide kunna bidra till såväl gastronomisk som biologisk mångfald.

Initiativet White Guide Sverigesommar 2020 presenteras i samarbete med LRF Lokal mat och dryck som tipsar om gårdsbutiker och lokala producenter att besöka, även de landskapsvis.

– Många företagare av mat och dryck har drabbats av utmaningar med att få ut sina produkter i marknadskanaler. En del har funnit nya vägar, men för de flesta har det varit en prövande tid, precis som för många av Sveriges restauranger och caféer. I samarbete med White Guide vill vi öka intresset för småskaliga producenter och lokal gastronomi och bidra till att fler företagare kan nå ut till sina kunder, säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRF Lokal mat och dryck.

Öka intresset för lokala smakupplevelser

White Guide Sverigesommar 2020 stöttas av Visit Sweden och Turistrådet Västsverige, ICA, Svenskmärkning, Electrolux Professional och Halebop, för att tillsammans öka intresset för lokala smakupplevelser.

– Fler vill handla närproducerad mat i våra butiker och det har tillkommit många nya lokala produkter under coronakrisen. Varje ICA-butik har sitt unika sortiment så var du än befinner dig i Sverige i sommar har du möjlighet att handla lokalt odlade specialiteter, säger Gisela Pinto, ansvarig för lokala leverantörer på ICA.


Mer information

White Guide Sommarsverige 2020 — Gastronomiska äventyr i hela landet

Följ på Instagram — Whiteguidesverige  och #Sverigesommar2020

Välkommen till White Guide Sverigesommar 2020, guiden till alla semesterhungriga som i år tillbringar sommaren i Sverige. Vi kan lova att här finns mycket att välja på! Allt från småkakor i slottsmiljö till skaldjursplatåer på bryggor, bistroklassiker i rödmålade lador, cocktails på takterrasser, småplock, pizza och grillat – på innergårdar, i trädgårdar och på stränder. Dessutom listar vi gårdsbutiker där du hittar allt du behöver för en bättre picknick eller grillkväll hemma. Vi tipsar även om gammeldags pensionat och hotell med allt från takpool till vittring på vilt. Adresserna hittar du i våra landskaps- och cityguider.

Initiativet görs i samarbete med LRF Lokal mat och dryck, Visit Sweden och Turistrådet Västsverige samt stöttas av ICA, Svenskmärkning, Electrolux Professional och Halebop.

Till pressmeddelandet på MyNewsdesk

Smaklig måltid, stay safe och ha en härlig sommar!


Har du upptäckt Från Sverige-resan i Land

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.