från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Årets Kock Veckan — lyssna, se och smaka!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Den spännande finalen i Årets Kock 2021 — SM i professionell matlagning — är den 16 september, men redan nu kan du ta del av samtal, inspiration och smaka take away från Årets Kock Foodtruck som redan gjort sina första besök. Från Sverige är stolt samarbetspartner till Årets Kock.

Årets Kock Foodtruck på turné! Här är det Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, som serverar sin take away på Odenplan i Stockholm.

Årets Kock Foodtruck åker på turné!

Årets Kock upprepar förra årets succé med Årets Kock Foodtruck, som drar ut på turné och kommer att besöka Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Malmö och Göteborg. Gör ett besök och träffa tidigare Årets Kock vinnare som serverar sin egen tolkning på take away menyer. Här är turnéplanen för Årets Kock Foodtruck den 31 augusti till den 14 september.

Stockholm
Tisdag 31 augusti, Ludwig Tjörnemo (Årets Kock 2020) – Odenplan
Tisdag 14 september, Klas Lindberg (Årets Kock 2012) – Norrmalmstorg
Onsdag 15 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Odenplan

Uppsala
Onsdag 1 september, Ludwig Tjörnemo (Årets Kock 2020) – Stora Torget

Sundsvall
Fredag 3 september, Johan Backéus (Årets Kock 2017) – Stora Torget

Malmö
Måndag 6 september, Roland Persson (Årets Kock 1990) – Stortorget
Tisdag 7 september, Roland Persson (Årets Kock 1990) – Gustav Adolfs torg

Göteborg
Torsdag 9 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Järntorget
Fredag 10 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Kungstorget

Läs mer om stjärnkockar som är med i Årets Kock Foodtruck 


Hej! Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.

 


Här är finalisterna i Årets Kock 2021 – se finalen i TV4 Play och Sjuan!

I finalen den 16 september ska åtta kockar göra upp om titeln Årets Kock 2021. I årets startfält finns tre kockar som var med i finalen 2020, två kockar som var med i finalen 2019. Vi har också tre finalister som är i final för första gången i Årets Kock. Finalsändningen kommer att sändas på TV4 Play och Sjuan den 16 september klockan 20:00-22:00.

Lär känna finalisterna, läs om dem här! 

 Årets Kock Talks & Från Sverige — 10 september med Tareq Taylor

Årets Kock Talks

Lyssna på Årets Kock Talks – en intervjuserie där vi frågar ut och samtalar med nyckelpersoner i branschen, om branschen och för branschen. Årets Kock VD, Andreas Stenberg intervjuar intressanta gäster: lyssna på samtal med PG Nilsson om kompetensbristen, Tareq Taylor om svenska råvaror, Lisa Lönner om hur får vi ökad mångfald in i tävlingsköken och många fler gäster.

Från Sverige — 10 september med Tareq Taylor

Avsnitt 2: Tareq Taylor, programledare, kock, krögare, författare. Intresset och medvetenheten för svenska råvaror ökar kraftigt hos konsumenten. Vad finns det för fördelar och hur kan man som restaurang sälja mer på att använda råvaror som är ursprungsmärkta Från Sverige? Vi frågar Tareq Taylor, välkänd krögare och tv-kock hur han ser på det.


Årets Kock Podd

Under sommaren har programledarna, Stefan Ekengren och Tea Malmegård tagit tempen på alla finalister, hur känns formen och hur går uppladdningen inför finalen? Vilken skämsmat gillar de och vad är deras längtmat? Under Årets Kock Veckan gästas podden även av Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig för Årets Kock samt kockprofilen Malin Söderström, styrelseledamot i Årets Kock och erfaren tävlingskock. Under 10 program får vi lära känna några av Sveriges bästa kockar.

Alla avsnitt här

 Mer information

Från Sverige sponsrar

Pizzarecept med svenska råvaror från Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, får du här

 

Relaterade inlägg

kiviks musteri

Nu är det skördetid på Kiviks Musteri!

Skördetiden är i full gång i Kivik! Vi bad XXX berätta om hur skörden går till, produkterna och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

kött från sverige

Därför ska du titta efter märket Kött från Sverige

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött och svenska charkuterier. Ta del av 5 utmärkta skäl till att titta efter märket Kött från Sverige nästa gång du handlar.

Kött och charkuterier — Från Sverige-veckorna

Vi bad Nybergs Deli, Jakobsdals Charkuteri och Scan, som använder Kött från Sverige-märket på kött och chark, berätta vad de gör i butikerna under Från Sverige-veckorna.