från sverige

Tillbaka

Årets Kock – mat, mingel och människor

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Finalen i Årets Kock 2019 bjöd på två intensiva tävlingsdagar med svenska råvaror i fokus. Vi var på plats tillsammans med Svenskt Kött och LRF under de två roliga och spännande dagarna - tack för alla trevliga möten!

Tack för alla trevliga möten under Årets Kock 2019!

Det var fullt hus i montern Från Sverige hade tillsammans med LRF och Svenskt Kött. Vårt huvudtema var ursprungsmärkning på restaurang och svenska råvaror på menyn. Klas Lindberg, Årets Kock 2012, stod för härlig fingerfood lockade många till provsmakning (länk till recepten längre ned) och youtubern Johan “Matgeek” Hedberg bjöd in gäster till direktsändning med fokus korv tillsammans med Svenskt Kött under fredagen. En trappa upp i äppellunden bjöd Äppelriket Österlen på smakrika svenska äpplen och must.

Hoppas du hade lika roligt som vi!


Mer information

Träffa Från Sverige under Årets Kock 2019

Nu är vi på plats på Årets Kock 2019

Klas Lindbergs fingerfood för Från Sverige under Årets Kock 2019

 

 

 

 

Aktuellt

Här är de är nominerade till Ekogalan 2020

Den 30 januari är det dags för Ekogalan 2020. Vi är på plats med ekologiska och KRAV-märkta produkter med märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2019

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt, visar Livsmedelsföretagens stora julundersökning. Julskinkan är fortfarande i topp följd av sill och Janssons frestelse.

Antibiotikadagen – en dag värd egen uppmärksamhet

Idag, den 18 november, är det Europeiska antibiotikadagen. En rad aktiviteter pågå runt om i hela EU idag och huvudeventet äger rum i Stockholm på Europahuset.