från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Årets Kock 2021 – finalisterna uttagna!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm är nu finalisterna som går vidare till final i Årets Kock 2021 utsedda. Stort grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!

årets kock 2021 finalister

Finalisterna i Årets Kock 2021. Pressmeddelande Årets Kock 2021 06 16.

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm, med många olika tävlingsmoment, har juryordförande, Tommy Myllymäki tillsammans med juryn utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2021 – SM i professionell matlagning.

Grattis till kockarna som går vidare till kvaltävlingen!

Här är finalisterna till Årets Kock 2021

  1. Christian Siberg – Omaka, Stockholm, 357,5 poäng
  2. Anders Isaksson – Compass Group, Stockholm, 310 poäng
  3. Louise Johansson – Luckan & Lådan, Göteborg, 297,5 poäng
  4. Luqaz Ottosson – Restaurang ROT, Gotland, 290 poäng
  5. Henric Herbertsson – SK Mat & Människor, Göteborg, 282,5 poäng
  6. Gustav Leonhardt – Agrikultur, Stockholm, 280 poäng
  7. Martin Karlsson – Grenna Hotell, Gränna, 257,5 poäng
  8. William Brittsjö – Ricordi, Stockholm, 205 poäng

”Mycket hög nivå”

-Vi har fått ta del av och smaka på hela 32 rätter idag där många håller en mycket hög nivå. Det har inte varit enkelt att utse de 8 kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.

Dagens tävlingsuppgifter var att under 2,5 timmar laga upp en kall och en varm rätt med gös och röding som huvudråvaror. Utöver gös och röding skulle rätterna innehålla vit och grön sparris men inte i samma rätt. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.

Gul lök som huvudråvara

Idag presenterades även den första finaluppgiften: att laga en varm huvudrätt på gul lök som huvudråvara.

-Gul lök är en spännande och intressant råvara som kan varieras på många sätt. I den här uppgiften kommer den gula löken att få spela huvudrollen, säger Tom Sjöstedt, Tävlingsledare.

Om Årets Kock-tävlingen

Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock sker den 16 september.


Mer information

Till Årets Kocks pressmeddelande
Från Sverige stolt samarbetspartner till Årets Kock
Till Årets Kocks hemsida

Relaterade inlägg

Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering

På Hemköp Torsplan i Stockholm jobbar Tobias Backman och Vilhelm Eriksson. ”Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter.”

City Gross Stora Bernstorp — all form av skyltning är av värde

Patrik Hansson är butikschef på City Gross Stora Bernstorp, Malmö. På frågan om att skylta upp butiken med Från Sveriges skyltmaterial menar han att all form av skyltning är av värde.

ICA Kvantum Clemenstorget — vill ha fler aktiviteter

Ola Hollerup, köpman, ICA Kvantum Clemenstorget i Lund skyltar upp butiken menar att uppskyltningen är en mycket bra hjälp för butiken att få ut budskapet om att värna det svenskproducerade.