från sverige

Tillbaka

Årets Kock 2020 – finalisterna uttagna!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm är nu finalisterna som går vidare till final i Årets Kock 2020 utsedda. Stort grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!

Årets kock finalister

Finalisterna i Årets Kock 2020. Pressmeddelande Årets Kock 2020 06 11.

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm, med många olika tävlingsmoment, har juryordförande, Tommy Myllymäki tillsammans med juryn utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2020.

Grattis till kockarna som går vidare till kvaltävlingen!

Här är finalisterna i Årets Kock 2020
1. Ludwig Tjörnemo, Unilever, 347,5 poäng
2. Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, 310 poäng
3. Henric Herbertsson, SK Mat och Människor, 295 poäng
4. Marcus Bremdal, Konstnärsbaren (KB), 295 poäng
5. Ola Wallin, Kroken och Bloom, 285 poäng
6. Christian Siberg, Omaka, 270 poäng
7. Jessie Sommarström , Urban Deli, 270 poäng
8. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, 240 poäng

”Hög gastronomisk nivå”

– Vi har fått ta del av och smaka på många spännande rätter som håller en hög gastronomisk höjd. Det har inte varit enkelt att utse de 8 kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.

Den första finaluppgiften blir att laga två stycken rätter med kanin som huvudråvara, där den ena rätten ska vara kall och den andra varm. Övriga råvaror och tillbehör i rätterna är valfria.

– Kanin som huvudråvara är väldigt vanlig i södra Europa men inte lika etablerat i Sverige. Valet av råvara gör även att kockarna får visa upp sin skicklighet i hur de hanterar och tar tillvara på hela djuret, säger Tom Sjöstedt, Tävlingsledare.

Om Årets Kock-tävlingen

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september.


Mer information

Till Årets Kocks pressmeddelande
Från Sverige stolt samarbetspartner till Årets Kock
Till Årets Kocks hemsida

Aktuellt

Svenska grönsaker i säsong

Svenska grönsaker, frukter och bär i säsong

Passa på att äta Från Sverige-märkt när det är i säsong och nyskördat. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu!

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Få de bästa tipsen om sommarkrogar, barer, caféer, hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter. Från Sverige är samarbetspartner!

Kött & chark Butikspaket

Skylta upp med Kött & chark Butikspaket

För att tydligt visa vägen till kött och chark med märkningen Kött från Sverige har vi satt samman Kött & Chark Butikspaket för din butik. Vad som ingår ser du här.