från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Årets Bonde 2021 — anmälan och nominering öppen

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Från Sverige-märkningen är samarbetspartner med Årets Bonde, en tävling som lyfter mervärden kopplade till hållbar, svensk mat och dryck. Anmälan till Årets Bonde 2021 hålls öppen till och med den 30 april — anmäl dig eller nominera din favorit!

För andra året arrangeras Årets Bonde och även i år är Från Sverige-märkningen samarbetspartner. Syftet med Årets Bonde är att lyfta mervärden kopplade till svensk, hållbar mat och dryck.

– De svenska lantbrukarna är värda all uppmärksamhet och Årets Bonde är ett sätt att lyfta fram det viktiga arbete som råvaruproducenterna i Sverige gör. Svenska bönder odlar och föder upp det som vi lägger på tallriken. De gör det med omsorg om djur och natur, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

Årets Bonde är ett initiativ för att lyfta Sveriges primärproducenter. Utmärkelser delas ut i sex kategorier: Mjölk, Kött, Spannmål, Frukt & Grönt, Fisk & Skaldjur och Eko & Innovation.

— Vi ser, i våra undersökningar, att intresset för svenskproducerad mat bara ökar och förtroendet för det svenska lantbruket är högt. Tack vare deras arbete får konsumenten svenska mervärden på köpet. Det gynnar jobben, håller antibiotikaanvändningen på fortsatt låga nivåer och är smart ur klimat- och hållbarhetssynpunkt, säger Ulrika Ekström.


Anmäl eller nominera här!

Du hittar anmälan till Årets Bonde 2021 här. Sista dag att anmäla sig är den 30 april.
Om du istället vill nominera någon annan mejlar du till Bergkvist Publishing


Årets Bonde — med svensk mat och dryck i fokus

Årets Bonde avgörs i november 2021, då bönder från hela Sverige deltar på prisutdelning och galamiddag i Helsingborg, anpassa efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer vid tillfället.

— Varannan tugga vi svenskar tar är importerad. Med Årets Bonde vill vi lyfta fram svensk mat och dryck i ljuset – och öka förståelsen och respekten för böndernas roll i livsmedelskedjan. säger Pär Bergkvist VD på Bergkvist Publishing som driver Årets Bonde.


Från Sverige i samarbete med Årets Bonde

Årets Bonde 2021 presenteras i samarbete med Från Sverige, Borgeby Fältdagar, Event in Skåne, Helsingborgs Stad, HS Certifiering, Kramp, KRAV, Landshypotek Bank, LRF Skåne, Martin&Servera, MSC, Nordic Sugar, Polarbröd, SydGrönt, Sysav och Världsnaturfonden WWF.


Mer information

Se vilka som var nominerade och vann Årets Bonde 2020

Till Årets Bondes hemsida

Läs om Från Sverige och Årets Bonde 2020

Från Sverige sponsrar

Relaterade inlägg

Stolt sponsor till Livsmedelsdagarna 2021

Livsmedelsdagarna 2021 har tema är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Från Sverige är stolt huvudsponsor.

Ekologisk svensk grillost

Svensk och ekologisk grillost från Falköpings Mejeri

Nu är den äntligen här! En svensk ekologisk grillost från Falköpings Mejeri, tillverkad av 100% svensk komjölk. Grillosten är märkt med Från Sverige och KRAV.

att grilla svenskt

5 goda skäl att grilla svenskt

Äntligen är det vår och grillsäsong är här! Visst känns det bra att veta var maten på grillen kommer ifrån? Vi har listat 5 goda skäl att grilla svenskt.