från sverige

Tillbaka

”Ambition att skylta upp alla Från Sverige-märkta varor”

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Butiken har ordet! Handlare Marcus Terneborn på ICA Nära Julitahallen i Katrineholms kommun förestår en av de butiker som under våren testat och utvecklat Från Sveriges butiksmaterial och har som ambition att skylta upp alla Från Sverige-märkta varor i butiken.

MarcusTerneborn_ICA

Marcus Terneborn på landsortsbutiken ICA Nära Julitahallen, vill hjälpa sina kunder att hitta de ursprungsmärkta svenska produkterna de letar efter med hjälp av Från Sveriges butiksmaterial.

– Våra kunder letar efter ursprungsmärkta svenska produkter och skyltmaterialet är utmärkt, det hjälper kunderna att hitta till de svenska varorna i hyllorna.

– ICA Nära Julitahallen är en landsortsbutik, våra kunder månar om det svenska. Många har gårdar här i närheten. Det gör det ännu viktigare att skylta upp Från Sverige-märkta produkter, där hela kedjan verkligen är gjord i Sverige.

– Min ambition är att skylta upp alla Från Sverige-märkta varor – i alla kategorier. Det ska vara enkelt att se vilka produkter som verkligen är gjorda i Sverige och som uppfyller alla kriterier för Från Sverige-märkningen.

Marcus tips!
Den runda utstickaren fungerar bra överallt i butiken.

Fakta
ICA Nära Julitahallen, Julita i Katrineholms kommun i Södermanland
10 ordinarie anställda (20 under sommartid)
Omsättning: 35 Mkr

Beställ och se butiksmaterialet Från Sverige här


Mer information

Om Från Sveriges pilottest av butiksmaterial
Under våren 2020 har ett femtontal butiker från samtliga butikskedjor utvärderat det nya butiksmaterialet Från Sverige. Det består av standardiserat skyltmaterial som passar de flesta butiker och butikssystem, har tydligt budskap och är enkelt att sätta upp. Välj mellan tre paket: Lilla Butikspaketet, Stora Butikspaketet och Odlat & växter Butikspaket. Det går också att sätta ihop sitt eget paket och beställa enstaka enheter. Läs mer

Fler Butiken har ordet!

Markus Wahlgren, stormarknadschef, Stora Coop Visby: ”Ju fler skyltar med märkningen, desto bättre.”
Ida Karlsson, butikschef ICA Kvantum Vallentuna: ”Speciellt roligt att skylta upp frukt & grönt”

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.