från sverige

Tillbaka

Alltid helsvensk mjölk från Falköpings Mejeri

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Helsvensk råvara att vara stolt över och nyheter som grillost och laktosfri mjölkdryck! Falköpings Mejeri är en bondeägd fristående mejeriförening som märker med Från Sverige. Nästa vecka, vecka 13, gästar de Från Sveriges Instagram och vi bad Patrick Kunst, försäljningschef & marknadschef, att berätta mer. Patricks favoritprodukt? Färsk Svensk Ekologisk Laktosfri 40% Vispgrädde!

Falköpings Mejeri Patrick

Falköpings Mejeri gästar Från Sveriges Instagram med stories under vecka 13. Och vecka 20 och framåt gästar Från Sverige baksidorna på Falköpings och Grådös mjölkförpackningar.

Berätta om Falköpings Mejeri.

– Falköpings Mejeri grundades 1931 och är en fristående mejeriförening som ägs av cirka 200 mjölkbönder. Vi har tre produktionsanläggningar med totalt runt 120 anställda. I Falköping, Västra Götaland, tillverkar vi färskvaror och skummjölkspulver, och hos vårt dottermejeri i Grådö, Dalarna, tillverkar vi färskvaror. Falköpings Mejeri erbjuder mejeriprodukter förädlade i Sverige av 100% svensk mjölkråvara, säger Patrick Kunst, försäljningschef och marknadschef på Falköpings och Grådö.

— Falköpings Mejeri ska skapa förutsättningar för ägarna att bygga en långsiktig mjölkproduktion och målet är att skapa bästa möjliga avräkningspris för producenten. Närproducerad mjölk är klimatsmart på riktigt!

Vad är på gång hos er?

– Vi startar inom kort upp en anläggning för tillverkning av så kallad ESL mjölk – Extended shelf life, mjölk med längre hållbarhet – i Falköpingsmejeriet.

Det skvallras om grillost och laktosfri mjölkdryck?

— Ja, under året kommer vi igång med tillverkning av en Svensk Grillost, vilket blir en riktigt spännande lansering. I vecka 20 lanserar vi också Laktosfri mjölkdryck under Falköpings och Grådö varumärkena i 1,5L förpackning. I samband med det kommer vi gemensamt med Svenskmärkningen att ha baksidorna profilerade med information om just märkningen Från Sverige. Med det ser vi ingen anledning till att handla importerad mjölkdryck från utlandet på våra regionala marknader.

Varför ursprungsmärker ni era produkter?

– Jag har ända sedan ursprungsmärkningen Från Sverige kom som ett samlande varumärke för svenskt ursprung varit övertygad om att det är av största vikt för slutkonsumenten att veta varifrån en viss produkt och dess råvara kommer. Då är det ju ett naturligt steg att även implementera detta på våra produkter löpande. Vi är ett helsvenskt företag, med helsvensk råvara. Det är vi mycket stolta över. Dessutom har Svenskmärkning gjort ett enastående jobb att göra märket känt för slutkonsumenten som gör valet i butik eller på restaurang. Idag är kännedomen vad det står för över 80%.

Var hittar man era mejerivaror?

– Våra produkter under våra egna varumärken hittar du i det lokala regionala området på en radie om cirka 20 mil från Falköping, och med en radie om cirka 20 mil från Grådö, Hedemora.

Är du extra stolt över någon produkt?

– Ja, det är jag. Vi är faktiskt det enda svenska mejeri som jag känner till som tillverkar en Färsk Svensk Ekologisk Laktosfri 40% Vispgrädde, som lanserades under fjolåret. Inget karragenan där inte. Äkta skall det vara!

Följ Falköpings Mejeri Stories på Från Sveriges Instagram vecka 13.


Mer information

Läs mer om Falköpings Mejeri
Läs mer om Grådö Mejeri

Både märket Från Sverige och Mjölk från Sverige används på mejerivaror och ost

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.