från sverige

Tillbaka

Alltid helsvensk mjölk från Falköpings Mejeri

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Helsvensk råvara att vara stolt över och nyheter som grillost och laktosfri mjölkdryck! Falköpings Mejeri är en bondeägd fristående mejeriförening som märker med Från Sverige. Nästa vecka, vecka 13, gästar de Från Sveriges Instagram och vi bad Patrick Kunst, försäljningschef & marknadschef, att berätta mer. Patricks favoritprodukt? Färsk Svensk Ekologisk Laktosfri 40% Vispgrädde!

FalkopingPatrickKunst

Falköpings Mejeri gästar Från Sveriges Instagram med stories under vecka 13. Och vecka 20 och framåt gästar Från Sverige baksidorna på Falköpings och Grådös mjölkförpackningar.

Berätta om Falköpings Mejeri.

– Falköpings Mejeri grundades 1931 och är en fristående mejeriförening som ägs av cirka 200 mjölkbönder. Vi har tre produktionsanläggningar med totalt runt 120 anställda. I Falköping, Västra Götaland, tillverkar vi färskvaror och skummjölkspulver, och hos vårt dottermejeri i Grådö, Dalarna, tillverkar vi färskvaror. Falköpings Mejeri erbjuder mejeriprodukter förädlade i Sverige av 100% svensk mjölkråvara, säger Patrick Kunst, försäljningschef och marknadschef på Falköpings och Grådö.

— Falköpings Mejeri ska skapa förutsättningar för ägarna att bygga en långsiktig mjölkproduktion och målet är att skapa bästa möjliga avräkningspris för producenten. Närproducerad mjölk är klimatsmart på riktigt!

Vad är på gång hos er?

– Vi startar inom kort upp en anläggning för tillverkning av så kallad ESL mjölk – Extended shelf life, mjölk med längre hållbarhet – i Falköpingsmejeriet.

Det skvallras om grillost och laktosfri mjölkdryck?

— Ja, under året kommer vi igång med tillverkning av en Svensk Grillost, vilket blir en riktigt spännande lansering. I vecka 20 lanserar vi också Laktosfri mjölkdryck under Falköpings och Grådö varumärkena i 1,5L förpackning. I samband med det kommer vi gemensamt med Svenskmärkningen att ha baksidorna profilerade med information om just märkningen Från Sverige. Med det ser vi ingen anledning till att handla importerad mjölkdryck från utlandet på våra regionala marknader.

Varför ursprungsmärker ni era produkter?

– Jag har ända sedan ursprungsmärkningen Från Sverige kom som ett samlande varumärke för svenskt ursprung varit övertygad om att det är av största vikt för slutkonsumenten att veta varifrån en viss produkt och dess råvara kommer. Då är det ju ett naturligt steg att även implementera detta på våra produkter löpande. Vi är ett helsvenskt företag, med helsvensk råvara. Det är vi mycket stolta över. Dessutom har Svenskmärkning gjort ett enastående jobb att göra märket känt för slutkonsumenten som gör valet i butik eller på restaurang. Idag är kännedomen vad det står för över 80%.

Var hittar man era mejerivaror?

– Våra produkter under våra egna varumärken hittar du i det lokala regionala området på en radie om cirka 20 mil från Falköping, och med en radie om cirka 20 mil från Grådö, Hedemora.

Är du extra stolt över någon produkt?

– Ja, det är jag. Vi är faktiskt det enda svenska mejeri som jag känner till som tillverkar en Färsk Svensk Ekologisk Laktosfri 40% Vispgrädde, som lanserades under fjolåret. Inget karragenan där inte. Äkta skall det vara!

Följ Falköpings Mejeri Stories på Från Sveriges Instagram vecka 13.


Mer information

Läs mer om Falköpings Mejeri
Läs mer om Grådö Mejeri

Både märket Från Sverige och Mjölk från Sverige används på mejerivaror och ost

Aktuellt

ICA lyfter svenska växter med Från Sverige-skyltning

Den här våren behöver svenska odlare och deras växter och blommor extra uppmärksamhet från butiker och kunder. ICA tar initiativet att skylta mer med Från Sverige.

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Den starka, positiva utvecklingen för Från Sverige-märkningen gör att licensavgiften sänks den 1 juli 2020. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter.

Örtstekt lammrostbiff à la Martin Moses, Årets Kock

Svenska råvaror ligger Martin Moses, Årets Kock 2019, varmt om hjärtat. Här är hans recept på örtstekt lammrostbiff med rostad blomkål och krämigt matvete att njuta av i påsk.