från sverige

Tillbaka

10.000 Från Sverige-märkta produkter — företagslistan!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Sedan den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige lanserades för fyra år sedan har utvecklingen varit stark och positiv. Idag använder närmare 190 företag märket på mer än 10 000 produkter!

10.000 produkter 202004

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige kom till för att göra det enkelt för konsumenter att hitta och välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter i butiken. Sedan Från Sverige-märket lanserades i april 2016 har märket haft en stark och stabil utveckling och nu, fyra år senare, finns det på över 10.000 produkter från nära 190 företag. Från Sverige-märkningen är både välkänd, efterfrågad och har ett starkt förtroende hos konsumenterna.

Här är företagen som ursprungsmärker!

Tack till alla företag som ursprungsmärker de råvaror, livsmedel och växter som uppfyller ursprungsmärkningens kriterier och på så vis gör det enkelt för konsumenterna att göra medvetna val. Via länken ovan kan du se vilka företag och restauranger som använder märket — efter logotyperna finns hela listan.

Titta efter märket Från Sverige — enkelt att välja svenskt!

Huvudprinciperna för märkningen är att den ska möta konsumentens förväntningar och att råvaran och produktionen ska vara svensk. Märket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige har tydliga regler och krav på kontroll och uppföljning. För att en produkt ska få märkas krävs att den lever upp till följande kriterier:Odlat eller fött och uppfött i Sverige, förädlat i Sverige, förpackat i Sverige och kontrollerat i Sverige. För produkter med flera ingredienser gäller särskilda regler. Kött, mjölk, fågel, ägg, fisk, skaldjur har alltid svenskt ursprung i en märkt produkt.

Attitydmätning 2020

Från Sverige-märkningen är idag välkänd och efterfrågad av konsumenterna vilket är grunden för märkningens tillväxt. 8 av 10 svenskar tycker att Från Sverige är en viktig märkning och har högt förtroende för ursprungsmärkningen. 92% av unga vuxna konsumenter, i åldern 18-35 år, känner till ursprungsmärkningen Från Sverige.


Mer information

Om Från Sverige-märkningen

Därför ska du välja svenskt

Prenumerera på Från Sverige-märkets Nyhetsbrev

Frågor & svar — Konsument

Frågor & svar — Företag

Framgångsrik Från Sverige-märkning sänker licensavgiften

Initiativtagare till ursprungsmärkningen

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.